• Heijstek en Roza: 'We doen het echt samen'.
• Heijstek en Roza: 'We doen het echt samen'. Foto: Rick den Besten

'Strijden om de prijzen'

giessenburg • Bij Peursum neemt dit jaar Ton Heijstek zijn poulain Michel Roza op sleeptouw.

Ze kennen elkaar al jaren uit hun tijd bij Hardinxveld en willen in Giessenburg iets moois neerzetten. "We hebben dezelfde voetbalfilosofie."

Het trainersduo kwam tot stand door Roza zelf. "Nadat Denny van Geffen had aangegeven om na het seizoen te vertrekken, werd ik door het bestuur benaderd of ik het over wilde nemen", geeft hij aan. Op dat moment trainde hij al twee jaar het reserve-elftal. "Ik vond de stap van het tweede naar het eerste te groot. Met veel jongens heb ik zelf nog gevoetbald, dus die afstand is te klein. Bovendien moet ik nog veel leren." Al eerder was Heijstek gepolst. Peursum kwam bij hem terug met de vraag of hij Roza wilde bijstaan. Daarna was het snel beklonken. "We doen het echt samen", geeft Roza aan. "Nu doe ik nog wel de bespreking, maar dat zal hij in de toekomst ook gaan invullen", meldt Heijstek. "We hebben tenslotte dezelfde voetbalfilosofie."

In de voorbereiding gaat alles crescendo bij Peursum. De Kontaktbokaal werd gewonnen en rivaal Hardinxveld in de beker verslagen. "Het gaat er om dat we er op 22 september staan, als de competitie begint", vindt Heijstek. "Het is nu een vechtmachine en het is aan Michel en mij om ervoor te zorgen dat ze dat vast weten te houden."

De vierde klasse C is voor Peursum onbekend terrein. "Een hoop ploegen ken ik niet", zegt Roza. "Maar dat vind ik eigenlijk wel prettig. We kunnen ons eigen ding doen." Heijstek: "De kwaliteiten zijn aanwezig om te strijden om alle prijzen."


Marco van Vlijmen