• Handhaving is prioriteit 1, predikt Leon Elands.
• Handhaving is prioriteit 1, predikt Leon Elands. Foto: Rick den Besten

De ASV-huid duur verkopen

arkel • De bewoners van Schoonzigt zijn weer terug op het niveau van de derde klasse. Met de ervaren trainer Léon Elands gaat ASV Arkel proberen zich in ieder geval te handhaven.

"Natuurlijk beschikken we over een sterke selectie. Na het behaalde kampioenschap besloten Dylan Verschoor, Lorenzo Agnoli, Björn van Hoogdalem en Geoffrey van de Boor terug te keren bij de vereniging om met hun oude voetbalvrienden te gaan voetballen. Bovendien is ook Ewout Verschoor weer beschikbaar voor de A-selectie. We hebben Frenkie de Jong nog voetbalschoenen aangeboden, maar die wilde uiteindelijk toch niet komen", lacht Elands.

Handhaving

"Er is voldoende kwaliteit in de homogene vriendengroep, maar we moeten ook kijken waar de club vandaan komt. Dit niveau is slechts twee keer overleefd, daarna zakte men weer terug naar de vierde klasse. Daarom is handhaving prioriteit nummer 1, om op termijn met enkele jeugdige talenten uit de junioren proberen een doorontwikkeling te realiseren naar misschien wel hoger."

De Gorcumse oefenmeester, die zelf speelde bij onder andere Unitas en Kozakken Boys, heeft er in ieder geval veel zin in. "Het is een mooie competitie, met veel derby's in het vooruitzicht. Niet alleen voor de supporters, maar ook voor de jongens is dit een geweldige indeling. Ze kennen elkaar uit de stad, van school en komen elkaar regelmatig tegen. Stuk voor stuk zijn het lastige ploegen, we gaan onze huid duur verkopen met als uitgangspunt onze eigen kwaliteit."


Theo Sprong