Kaartverkoop voor Polderfeest

giessenburg • Vrijdag 21 september is het weer zover: dan wordt het jaarlijkse Polderfeest gehouden bij het zwembad in Giessenburg.

Het is een traditie die alweer bijna dertig jaar teruggaat, toen een groepje vrienden besloot hun verjaardag gezamenlijk te vieren. "Het eerste Polderfeest vond plaats langs de Vliet, maar dat was vanwege de grote opkomst niet de meest geschikte locatie", meldt Gerolf de Krey namens de organisatie. "Het parkeerterrein van zwembad De Doetse Kom is hier beter geschikt voor. Hier ontvangen we sindsdien tot wel enkele duizenden bezoekers per Polderfeest."
Om de grote bezoekersstroom enigszins te reguleren besloot de organisatie om voor de editie van dit jaar een kaartverkoop in te voeren. De Krey: "Het druist misschien wat tegen het laagdrempelige karakter van het feest in, maar we willen wat meer zicht krijgen op onze gasten. Zo ging de laatste jaren de leeftijd steeds verder omlaag, terwijl wij wel verantwoordelijk zijn voor het alcoholgebruik van die jongeren. Daarnaast kwamen we ook niet altijd uit de kosten." Verwacht niet dat de organisatie nu winst wil maken. "We hebben een stichting opgericht, waarbij het geld dat we overhouden ten goede komt aan plaatselijke doelen."
En voor de 20 euro entreegeld krijgen bezoekers heel wat terug, belooft Gerolf de Krey: "De (aanwezige) drank is gratis en er zijn optredens van Pitch, de Escapades en een verrassingsact. Wat blijft is het 'ons-kent-ons karakter'. Natuurlijk zijn mensen uit omliggende dorpen ook welkom, mits ze maar komen voor een gezellig feestje. Want dat wordt het ongetwijfeld weer!"

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plein 2, 't Centrum, Autofood en Bakkerij V/d Grijn in Giessenburg.