Afbeelding
Foto:

Dikke Banden Race

ameide • Na twee jaar de finale Dikke Banden Race (DBR) in Ameide te hebben verreden, is er nu voor een ander concept gekozen. Enerzijds omdat de plaatselijke DBR, dit jaar gesponsord door Decathlon, niet op vrijdagavond op de Prinsengracht wordt georganiseerd en anderzijds om álle kinderen van de gemeente Zederik de kans te geven aan de start te staan.

Dit is gedaan omdat Zederik per 1 januari opgaat in de gemeente Vijfheerenlanden. De laatste kans dus voor kinderen die geboren zijn tussen 2006 en 2011 om te proberen Kampioen van Zederik te worden.

Op het programma van de wielerronde, op zaterdag 15 september, neemt dit Kampioenschap een prominente plek in. Om 17.15 uur zal de eerste categorie van start gaan op het snelle rondje Paramasiebaan-Hogewaard-Industrieweg-Aaksterveld.

Rond 18.00 uur zullen alle jongens én meisjes apart worden gehuldigd. Er is voor iedereen een leuk aandenken, maar de podiumwinnaars gaan met een medaille én een mooie beker naar huis.

Wie het heel gaaf vond om een wedstrijdje te fietsen, kan het bij wielervereniging RC Jan van Arckel op een racefiets proberen. Volgend jaar wordt het NK Jeugdwielrennen in Ameide gehouden. Kinderen kunnen zich vooraf inschrijven via Zederik in Beweging.