HSSC'61 veel te sterk voor Lekvogels

hei- en boicop • HSSC'61 zette buurman Lekvogels eenvoudig met 4-1 aan de kant. In de derby was het verschil erg groot. "Bij rust was het 3-0, maar het had net zo goed al 7-0 kunnen zijn", volgens HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar.

Door vakantieperikelen was zijn collega Ton Delfgou genoodzaakt om flink te schuiven in het elftal. Wat zijn ploeg liet zien was dan ook begrijpelijkerwijs niet het beste wat Lekvogels in huis heeft. Bovendien deed het klasseverschil zich voelen.

In de rust paste Molenaar enkele wissels toe wat het spel van de thuisploeg niet ten goede kwam. Sven van Dorp kon met een treffer Lekvogels zelfs een beetje terug in de wedstrijd brengen, maar kort daarop was met de 4-1 het pleit definitief beslecht.

In het laatste kwartier moest HSSC'61 met tien man verder. Alle wissels waren verbruikt toen Menno de Keizer geblesseerd uitviel. Het deerde de mannen van Molenaar niet, want de beste kansen waren nog voor de oranjezwarten. Doelpuntenmakers bij de gastheren waren Bas Scheenhart en Lucas van Dam, die beiden tweemaal het net vonden.