Podiumplaatsen mountainbikers

westerschouwen/regio • De regiocoureurs van het Merida Bassa Biking Team waren goed op dreef tijdens de MTB NL-cup wedstrijd in het Zeeuwse Westerschouwen. Op het door het droge en hierdoor losse zand zware parcours pakte Dieke van Wilgen (Arkel) de overwinning bij de dames-junioren. In de categorie elite/beloften streed Jesse Bikker (Hoogblokland) met streekgenoot Christiaan de Graaff om de tweede plaats. Bikker werd uiteindelijk derde en dat leverde hem op het podium bloemen op van de boswachter. Max van Hoorne (Noordeloos) klasseerde zich als vijfde.


Verspuij wint in parcoursrecord

groot-ammers • De wielertijdrit om de Jan van der Meijden Bokaal, die vrijdag in Groot-Ammers is verreden, is gewonnen door Dirk Jan Verspuij. De snelle man uit Hoogblokland scherpte en passant ook het parcoursrecord aan met 21 seconden tot 17.08. Het oude record (17.29) stond sinds 2016 op naam van Julian Vlasblom. Teamgenoot Henk de Jong pakte, met slechts 11 seconden achterstand, een mooie tweede plaats. Hij was 1 minuut en 19 seconden sneller dan zijn persoonlijk beste tijd en realiseerde daarmee de grootste verbetering. Gerit Wemmers werd knap derde en hield daarmee de eer hoog van de schaatsers van IJssportvereniging Alblasserwaard. Bij de dames ging de overwinning naar Wilma Korevaar, voor Wilma de Moel en Liezeke Korevaar. Dat de omstandigheden nagenoeg optimaal waren, bleek uit het feit dat eenderde van het deelnemersveld zijn of haar persoonlijk record scherper stelde.

Voor de complete uitslagen: www.janvanarckel.nl.


Witte trui voor Jeanne Korevaar

groot-ammers • Jeanne Korevaar heeft het jongerenklassement van de Boels Ladies Tour gewonnen. Door 28-ste te worden in de afsluitende tijdrit hield de wielrenster uit Groot-Ammers de witte trui vast. Ploegleider Jeroen Blijlevens van Waowdeals was na de tijdrit in Roosendaal (18,6 kilometer) uitermate tevreden. "Jeanne heeft een uitstekende ronde achter de rug. Ze rijdt vandaag een prima tijdrit en houdt keurig stand." Voor Jeroen Blijlevens was de prestatie van Jeanne Korevaar geen verrassing. "Vandaag staat ze met een klassementstrui op het podium, maar wij hebben al het hele seizoen gezien dat ze een hoog niveau kan halen. Deze prestatie is een bevestiging van haar talent. We gaan de komende tijd nog veel van Jeanne zien." Korevaar werd zestiende in het eindklassement van de Boels Ladies Tour, 3:09 min. achter winnares Annemiek van Vleuten.


Kaarten bij TaLaNi

nieuwpoort • Het kaartseizoen van de leden en donateurs van TaLaNi start weer op vrijdag 7 september. Inschrijven (3 euro) voor het klaverjassen en whisten kan vanaf 19:30 uur, de aanvang is 20:00 uur. Locatie: sportcomplex Poortzicht.


PV De Snelvlucht

ameide • De wedvlucht Nanteuil le Haudouin is bij PV De Snelvlucht gewonnen door Boon-van den Heuvel.

Uitslag: Boon-v.d. Heuvel 1, 9; E. Kool 2, 4, 5, 11, 12; Jarco de Jong 3; Carl Peterse 6; H. Bouwmeester & Zn 7, 10; L. v.d. Wilt 8.