• Sanne neemt de cheque in ontvangst.
• Sanne neemt de cheque in ontvangst. Foto:

Sanne volbrengt City Swim

giessenburg/dordrecht • Sanne Verheij uit Giessenburg heeft zaterdag de City Swim Dordrecht volbracht.

Ze zwom 2,5 kilometer. "Genietend, golven en stroming trotserend, met af en toe een zwaaimoment door de haven en over de rivier in een mooie tijd van 47.09 minuten", schrijft haar moeder Tanja Verheij op Facebook. Ze heeft het mooie sponsorbedrag van 2669.50 euro bij elkaar gezwommen, terwijl de statiegeldactie bij de Albert Heijn in Giessenburg nog steeds loopt.

Vorige week dinsdag heeft Sanne nog een cheque van 500 euro ontvangen van medewerkers en leerlingen van Lyceum Oudehoven in Gorinchem, waar ze naar school gaat.

In 2015 kreeg Sanne te horen dat zij leukemie had. Drie jaar heeft Sanne hiertegen gevochten en heeft deze ziekte overwonnen. De medewerkers en leerlingen van Lyceum Oudehoven hebben in deze periode met haar meegeleefd en geholpen waar zij konden. Toen zij aan de school vertelde dat ze mee gaat doen met deze zwemtocht, werd er meteen een inzamelingsactie gehouden om haar te sponsoren. Met dit mooie bedrag als uitkomst.

"Trots op haar medaille, als afsluiting van de afgelopen jaren. Nu klaar om het leven te gaan leven!", besluit haar moeder op Facebook.