Afbeelding
Foto: Stock

PvdA-vragen over stankoverlast door schepen

regio/vianen • PvdA Vijfheerenlanden heeft deze week schriftelijke vragen gesteld over stankoverlast door ontluchtende schepen

Op 30 juli 2018 schreef Het Kontakt een artikel over stank in de regio door ontluchtende schepen.

Veel herkenning

Mede door dit artikel kwamen er op sociale media veel reacties los. Veel inwoners herkennen de stankoverlast. De sterke chemische gas/benzine lucht is niet te harden. Sommige inwoners belden van schrik de brandweer, zo valt te lezen op social media.

Eigen ervaring

"Zelf ervaar ik deze stank ook regelmatig en krijg er soms prikkelende ogen van", aldus Joop van Montfoort, lijsttrekker van PvdA Vijfheerenlanden.

Verschillende inwoners hebben melding gedaan bij de milieuafdeling van de Regionale Uitvoering Dienst (RUD) Utrecht. De inwoners krijgen van de RUD een antwoord waar de PvdA zich zorgen om maakt. De RUD schrijft namelijk dat zij werkafspraken hebben gemaakt met betrekking tot de registratie en afhandeling door de waterpolitie.

Onvoldoende capaciteit

Echter, de waterpolitie heeft onvoldoende capaciteit om deze afspraken na te komen. Voor de PvdA Vijfheerenlanden is dit een onwenselijke situatie.

Joop van Montfoort: "We hebben het college gevraagd of zij dit probleem kennen en of het college bereid is in gesprek te gaan met de waterpolitie en RUD Utrecht.

Andere afspraken

"Als bestaande afspraken niet nagekomen kunnen worden, moeten er wat ons betreft andere afspraken of maatregelen getroffen worden|, vervolgt lijsttrekker Joop van Montfoort van PvdA Vijfheerenlanden. "De regionale stankoverlast door het ontluchten van schepen moet stoppen. Los van de overlast kan deze stank niet gezond zijn."