Einde seizoen voor Robbert Bakker

ameide • Voor Robbert Bakker zit het seizoen er al op voordat het goed en wel begonnen is. Een kruisbandblessure maakt een operatie noodzakelijk.

Robbert Bakker was vol goede moed teruggekeerd op het voor hem zo vertrouwde sportpark Meihoven. Na een uitstapje bij het Viaanse Brederodes zou Bakker (27) weer zijn goaltjes mee gaan pikken voor Ameide. "Robbert had een halfjaar niet gevoetbald. In februari is hij door zijn knie gegaan. Hij is zelf fysiotherapeut en heeft er bewust voor gekozen om zich niet te laten opereren. Via een intensief herstelprogramma heeft hij zijn bovenbeenspieren dusdanig sterk proberen te maken, dat een operatie niet nodig zou zijn. Maar helaas, alle inspanningen zijn voor niets geweest", sipt zijn trainer Gert-Jan Westerhout.

"In goed overleg hebben we het heel rustig aan gedaan. Voorzichtig trainen en af en toe een paar speelminuten meepikken in de voorbereiding. Dat ging goed. Donderdagavond in de eerste bekerwedstrijd tegen Beesd stond hij in de basis. In een luchtduel kreeg Robbert een klein duwtje en vervolgens kwam hij verkeerd neer. Hij was direct duidelijk. Robbert laat zich opereren aan zijn achterste kruisband en dat betekent dat we hem negen maanden en dus het hele seizoen kwijt zullen zijn. Erg sneu voor hem persoonlijk, want hij heeft er alles aangedaan om dit te voorkomen", besluit Westerhout.


De Alblas toont veerkracht

dordrecht • De Alblas kwam twintig minuten voor tijd op achterstand, maar trok uiteindelijk tegen SSW met 4-1 aan het langste eind. De groenroden hadden meer balbezit maar kregen het lastig om dichter dan twintig meter bij de goal van de tegenstander te komen. Nadat de Dordtenaren op 1-0 waren gekomen toonde De Alblas veerkracht.
Natanya de Haan schoot driemaal raak en Raymond Rooseboom vond het net één keer.