Afbeelding
Foto: ZHZ Actueel

Trekker en auto botsen op Middenpolderweg

streefkerk • Een personenauto en een trekker zijn woensdagmiddag 29 augustus frontaal op elkaar gebotst op de Middenpolderweg (N480) ter hoogte van Streefkerk.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur tijdens een flinke regenbui. De trekker reed richting Nieuw-Lekkerland en de auto richting Groot-Ammers. Door onbekende oorzaak botsten de twee op elkaar. In eerste instantie leek het zo ernstig, dat behalve de ambulance, ook de traumahelikopter werd opgeroepen.

Al snel bleek het letsel, naar omstandigheden, mee te vallen. De inzet van de helikopter werd daarom geannuleerd. De bestuurder van de trekker kwam met de schrik vrij. De automobilist, een man uit Lekkerkerk, liep lichte verwondingen op. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Een bergingsbedrijf heeft de personenauto van de weg gehaald. De trekker is even verderop op een erf neergezet. Beide voertuigen zijn door de botsing flink beschadigd geraakt. Volgens de politie heeft de bestuurder van de auto veel geluk gehad.


Mathieu Gremmen wordt waarnemend dijkgraaf

regio • Mathieu Gremmen (63) uit Horssen is per 1 september waarnemend dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Vrijdag 31 augustus nam Roelof Bleker afscheid, na acht jaar als dijkgraaf.

Mathieu Gremmen neemt waar tot de benoeming van een nieuwe dijkgraaf, die naar verwachting wordt benoemd in het voorjaar van 2019. Gremmen heeft een rijke ervaring als heemraad van toenmalig Polderdistrict Groot Maas en Waal en sinds de fusie als heemraad en loco-dijkgraaf van Waterschap Rivierenland.

Vertrekkend dijkgraaf Roelof Bleker is per 1 september 2018 benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).