Afbeelding
Foto: Stockfoto

Cursus 'Peuter in zicht'

nieuw-lekkerland • Rivas Zorggroep begint in Nieuw-Lekkerland met een nieuwe serie van de cursus 'Peuter in zicht'.

De cursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten en is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 1,5 tot en met 3 jaar. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 september.
'Peuter in zicht' is een praktische cursus waar opvoeders adviezen krijgen die van pas komen bij de opvoeding van uw peuter. "Peuters kunnen last hebben van driftbuien, willen soms niet eten of luisteren niet", zegt Nelleke de Vries, één van de begeleiders van de cursus en pedagogisch adviseur bij Rivas. "Veel ouders krijgen hiermee te maken en tijdens deze cursus bespreken we hoe zij daarmee om kunnen gaan. We geven hen handige tips en praktische handvatten, die gericht zijn op een plezierig contact tussen ouder en kind. Ook kunnen de ouders onderling ervaringen uitwisselen."

De bijeenkomsten in Nieuw-Lekkerland zijn van 19.45 tot 21.30 uur in 't Waellant aan de Ooievaar 10. De data zijn 18 september, 2 en 16 oktober. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht: n.de.vries@rivas.nl of 14 0184.


Gratis lunch voor mantelzorgers

giessenlanden • Het Alzheimer Trefpunt Giessenlanden organiseert op de Wereld Alzheimerdag op vrijdag 21 september een gratis lunch voor mantelzorgers en degenen met dementie, die zij verzorgen.
De lunch vindt plaats in De Zes Molens in Hoornaar en begint om 12.00 uur. Voor meer informatie en opgave kan men contact opnemen met mr. Arie Slob via mrarieslob@hetnet.nl of 0183-581331. Opgeven is mogelijk tot en met 13 september.


COV Egberts zoekt projectzangers

alblasserdam • Afgelopen dinsdag was de eerste koor repetitie na de zomervakantie onder leiding van de nieuwe dirigent Patrick van der Linden. De leden repeteren voor de uitvoering van de Johannes Passion, die op 5 april 2019 uitgevoerd wordt. Projectzangers zijn nog steeds van harte welkom. Er zijn vooral nog bassen en tenoren nodig. Voor meer informatie of aanmelding: www.cov-egberts.nl.


Middagreisje senioren

hoornaar • Het Ouderencomité van Hoornaar verzorgt woensdag 19 september een middagreisje naar het Nederlands Pluimvee Museum in Barneveld. Voor de 55-plussers van Hoornaar staat de koffie klaar. Daarna kan men genieten van allerlei soorten pluimvee, ook in levende lijve en van een mooie winkel. De reis wordt afgesloten met een warme maaltijd in restaurant Boschzicht in Scherpenzeel.
Het vertrek is om 12.45 uur bij De Zes Molens en om 13.00 uur bij Het Bruisend Hart. Rond 20.00 uur hoopt men weer terug te zijn. De kosten zijn 50 euro per persoon. Opgeven kan tot vrijdag 14 september bij mevr. C. v.d. Dool via 0183-581755 of of dhr. P. Baan via 0183-581654.


Oud papier

lexmond • Er wordt in Lexmond oud papier opgehaald op woensdag 12 september. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg worden geplaatst.