• Ferry van Dijk wil promoveren met Groot-Ammers.
• Ferry van Dijk wil promoveren met Groot-Ammers. Foto: Rick den Besten

Nieuwe trainers Van Dijk, Delfgou en Verheij: graag tikkie beter in 4D

groot-ammers/lexmond/noordeloos • Groot-Ammers, Lekvogels en SV Noordeloos hebben allen een nieuwe trainer aan het roer staan. Met respectievelijk Ferry van Dijk, Ton Delfgou en Erwin Verheij als coach willen de clubs het in 4D graag een tikkie beter doen dan afgelopen seizoen.

De klap zal groot zijn geweest in Groot-Ammers aan het einde van het seizoen. Trainer Leon Hutten werd vroegtijdig op non-actief gezet en de ploeg redde het net niet in de makkelijk ogende nacompetitie. Van Dijk heeft zijn selectie met Bob van Oosterhout, Alessandro Rooken, Jesse van Putten en Dennis de Wit versterkt zien worden, maar zag Timo Schollaardt vertrekken. "En Rooken liep in het eerste oefenduel een zware knieblessure op", meldt de trainer. "Maar we zijn goed bezig. De organisatie is perfect. Ik hoef me alleen met trainen en coachen bezig te houden." Van Dijk geeft wel aan dat hij veel tegenstanders nog niet kent. "Het zal een pittige competitie worden. Vorig jaar eindigden we als tweede, dus we moeten van onze eigen kracht uit gaan. We gaan er alles aan doen om te promoveren.."

Talenten

"Lekvogels is een echte gezelligheidsvereniging", oordeelt Ton Delfgou. "En er komt een stel talenten aan die in de komende jaren moeten doorbreken. Daarvoor heb ik getekend."

De indeling in Zuid is nieuw voor Delfgou. "Ik ben in het verleden vooral werkzaam geweest in West, dus er zitten voor mij wel wat onbekende ploegen bij. Maar dat vind ik ook leuk, het maakt het interessant. Alleen Groot-Ammers ken ik wel uit mijn tijd bij SC Everstein in de derde klasse."

Wat de doelstelling voor Lekvogels moet worden, vindt hij lastig in te schatten. "Pas na een wedstrijd of acht kun je daar echt iets over zeggen. Vorig jaar zijn we als vijfde geëindigd, dus we willen in ieder geval weer een plekje hoger zien uit te komen."

Frisse selectie

Erwin Verheij wil met SV Noordeloos heel wat verder stijgen. In het afgelopen seizoen eindigden de groenhemden in de onderste regionen van de vierde klasse. "Gezien de tweede seizoenshelft kunnen we het alleen maar beter doen. Toen had de ploeg veel last van blessures en schorsingen."

Verheij ziet aan hem de taak om iedereen fit tehouden. "Ik tref nu gelukkig ook een frisse selectie. Ik probeer iets aanvallender te spelen en daar staat de groep ook achter. We willen meer punten gaan halen en minder tegendoelpunten incasseren dan vorig jaar. Als we dan de top zes kunnen halen, hebben we het goed gedaan."

De indeling in 4D kan de trainer wel appreciëren. "Ik heb een verleden in Well en vind het leuk om clubs uit de Bommelerwaard te treffen. Het voelt als thuiskomen. Zeker bij Well wil ik graag een goed resultaat halen, haha."


Marco van Vlijmen