• SteDoCo kwam sterk terug tegen Noordwijk, dat veel individuele kwaliteit heeft. Foto: Rick den Besten

Laf Noordwijk ziet thuisploeg dik verdiend langszij komen

Punt schamele beloning SteDoCo

hoornaar • De thuisblijvers kregen ongelijk, de voormalige hoofdklassers maakten er een aardige wedstrijd van. In de tweede helft liet Noordwijk zich heel ver terugzakken. SteDoCo kreeg het heft volledig in handen, maar trok pas drie minuten voor het eindsignaal de stand gelijk.

"Een beetje teleurgesteld ben ik wel, we hadden drie punten verdiend", reageerde SteDoCo-trainer Gijs Zwaan na de remise. "Bovendien hadden we afgesproken alle thuiswedstrijden te winnen en dus verliezen we twee punten."

Toch was de Rotterdammer snel over zijn teleurstelling heen. "We hebben goed gevoetbald tegen een ploeg met individueel veel kwaliteit. De opdracht was om nog meer vanuit de organisatie te voetballen en veel vuile meters te maken. Bij vlagen ging dat goed."

Zwaan baalde, gematigd, van de blunders van zijn doelman Smith. "Als een keeper fouten maakt, is dat vaak fataal. Verderop in de wedstrijd redde Mark ons twee keer knap, net als vorige week tegen De Dijk. De ploeg toonde weerbaarheid en kwam met vuur uit de kleedkamer. Met en voor elkaar gingen de mouwen omhoog."

'Los'

Zoals zijn manschappen ook voor rust speelden. In de tiende minuut had Rensy Barradas de 1-0 op de schoen. Met een slim kopballetje snelde hij voorbij linksback Guy Smith. Bijna op de achterlijn kapte hij de volgende Noordwijkse verdediger uit en schoot in het zijnet. Een gemiste kans, zeker ook omdat zijn ploeggenoten Joran Schröder en Vincent Verheul klaar stonden om de openingstreffer te scoren.

Die viel een minuut later, aan de andere kant. Bij een verre bal riep Mark Smith 'los'. Dat nam de Hoornaarse doelman iets te letterlijk en de bal werd door Tjeerd Westdijk over de ongelukkige Smith gelepeld; 0-1. Een kwartier later was hij weer de schlemiel, toen hij bij een corner volledig misgreep. Nu was de aanvoerder Emiel Wendt de scherprechter; 0-2.

Achillespees

Maar de Alblasserwaarders rechtten direct de rug. In nagenoeg dezelfde minuut rondde Joran Schröder een prima actie van Jesse Wielinga af. Niet veel later raakte Rensy Barradas geblesseerd. "Ik hoorde een knap en keek achterom, want ik dacht dat ik geraakt werd. Maar ik zag niemand. Vorig jaar scheurde ik rechts mijn achillespees en nu ben ik bang voor de linkerkant. Toen was ik er vier maanden uit", aldus Barradas kort na afloop. Op slag van rust was Guytano dos Santos dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Rondeltap hield zijn doel schoon.

Dat deed hij ook nagenoeg de tweede helft. Zijn ploeg zakte ver terug en wisselde aanvallers voor verdedigers. Noordwijk kreeg de rekening gepresenteerd, zij het laat. Doelpogingen van Benjamin van Wanrooij en Vincent Verheul haalden niet het gewenste resultaat. Enkele minuten voor het officiële einde werd het harde werken beloond. Een inzet van uitblinker Van Wanrooij ging via de schoen van invaller Van Rijn over de Noordwijkse achterlijn. "Ik probeerde door zijn benen te spelen en dat lukte goed", lachte de nummer 16, die in blessuretijd zijn ploeggenoot Chafik Boushaba lengte tekort zag komen om de verdiende 3-2 binnen te koppen.