Afbeelding
Foto:

Politie zoekt 'relschoppers' om te oefenen met ME

molenwaard • Woon je in Molenwaard en heb je altijd al eens de strijd aan willen gaan met de Mobiele Eenheid? De politie Alblasserwaard-Vijfheerenlanden biedt jongeren tussen de 16 en 21 jaar deze mogelijkheid. Legaal, wel te verstaan. De jongeren worden via Facebook opgeroepen zich aan te melden. De 'strijd' vindt plaats in het oefendorp in Ossendrecht, op maandag 10 september. De bus vertrekt om 15.30 uur. 'Daar krijgen jullie van ons eten en hierna zal er geoefend worden tegen de Mobiele Eenheid', meldt de politie. Deelname is gratis.

Voorwaarde is wel dat de deelnemers in goede conditie zijn, in Molenwaard wonen en geen strafrechtelijk verleden hebben. Aanmelden kan tot 4 september via de Whatsapp van Jeroen (Stichting Jongerenwerk), 06-25179684. Een filmpje van één van de oefeningen van de ME vind je hier.


Start aanleg tweede ontsluitingsweg

arkel • Binnenkort start De Kuiper Infrabouw met de aanleg van de tweede ontsluitingsweg in Arkel. Dat meldt het Giessenlandse gemeentebestuur.

Op dit moment werkt de aannemer nog aan de laatste voorbereidende werkzaamheden, waarbij het fietspad en de kabels en leidingen worden omgelegd.

Vervolgens start de aannemer met de aanleg van de riolering en het vervangen van een deel in de Bessendreef, Mispeldreef en het Hoefpad. Daarna volgt de inrichting van de omgeving. Vervolgens legt de aannemer de nieuwe op- en afrit naar de Schoolstraat aan en de aansluiting met het nieuwe fietspad en de Onderweg.
Naar verwachting duren de werkzaamheden ongeveer zes maanden. Dat betekent dat de werkzaamheden in maart 2019 gereed zijn.

Het fietspad blijft gedurende de uitvoering in gebruik, maar kan op sommige momenten uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk worden afgesloten. In het voorjaar van 2019 worden, afhankelijk van de weersomstandigheden, de definitieve asfalteringswerkzaamheden (deklaag) voor de ontsluitingsweg uitgevoerd.