Verhalen tijdens Monumentendag

molenwaard • De Historische Verenigingen Binnenwaard en West-Alblasserwaard en de Historische Kring Nieuwpoort nemen ook dit jaar de organisatie van Open Monumentendag Molenwaard voor hun rekening. Het thema is In Europa.

Zaterdag 8 september openen veel monumentale gebouwen van 10:00 tot 16:30 uur hun deuren. Op vier mooie locaties in Wijngaarden, Bleskensgraaf, Ottoland en Nieuwpoort kan worden geluisterd naar professionele verhalenvertellers. Daarnaast is er de unieke mogelijkheid om het Waardhuis in Kinderdijk te bezoeken. Het complete programma staat omschreven in de brochure die in heel Molenwaard huis aan huis is bezorgd. Open Monumentendag Molenwaard is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Rabobank Merwestroom en de gemeente Molenwaard. Zie voor alle informatie ook de websites www.binnenwaard.nl, www.histkringnieuwpoort.nl en www.hvwa.nl.


Cursus online bankieren

groot-ammers • Op maandag 17 september organiseert Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden van 19.00 tot 21.00 uur een gratis cursus online bankieren in De Hof van Ammers in Groot-Ammers.

Deze cursus is bedoeld om klanten op weg te helpen met internetbankieren en het gemak hiervan te laten ervaren. Iedere cursist gaat onder begeleiding van een medewerker aan de slag op een zelf meegebrachte laptop of tablet. Alle aanwezigen ontvangen een gratis lesboek. Na afloop is iedere cursist in staat om zelf via de computer of laptop financiën te regelen. Aanmelden kan via www.rabo.nl/av/cursus.


Training 'Minder piekeren'

regio • Indigo Zuid-Holland Zuid start in samenwerking met de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Zederik en in opdracht van de Dienst Gezondheid & Jeugd met een gerichte training 'Minder piekeren'. Het doel is om piekeren te verminderen. Want als piekeren aanhoudt dan bestaat de kans dat je psychische klachten gaat ontwikkelen.

Deze training is bedoeld voor volwassenen die last hebben van piekeren en spanningsklachten. De training Minder Piekeren start 10 september in het stadhuis van Gorinchem en bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten, op maandag van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten voor de training, inclusief het werkboek bedragen 12,50 euro per persoon.

Voor informatie en aanmelding kan men contact opnemen met het secretariaat van Indigo Zuid-Holland Zuid, telefoon 088-4050607 of per e-mail: secretariaat@indigozhz.nl.


Open repetitie IKK

langerak • Het Interkerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak (IKK) heeft op maandag 10 september een open repetitie in de Koningskerk aan de Julianastraat 88 in Langerak. Het koor heeft een breed repertoire. Tijdens de concerten wordt het koor begeleid door goede musici. Dirigent is Peter Burger.

Het IKK telt ruim 110 leden, maar kan nog nieuwe stemmen gebruiken. De repetities worden gehouden van 20.00 tot 22.00 uur.