Lekke band nekt Timo de Zeeuw

valkenswaard/regio • Pech voor Jan van Arckel-nieuweling Timo de Zeeuw zondag in de Omloop van Valkenswaard. De renner uit Molenaarsgraaf reed lek, waarna het onmogelijk bleek terug te keren in het op hol geslagen peloton. De eerste editie van deze omloop ging over 80 kilometer en voerde de renners over kassei- en gravelstroken. Noël Luijten (Meerkerk) en Delano Swenne (Heukelum) handhaafden zich keurig in de eerste groep. Met een sterk eindschot sprintte Delano naar de tweede plaats, Noël werd 33e.


Tiende zege Christiaan van Rees

bergen op zoom/groot-ammers • Jan van Arckel-jeugdrenner Christiaan van Rees (Groot-Ammers) boekte zondag in Bergen op Zoom alweer zijn tiende overwinning van het seizoen. Op een zwaar parcours met veel klinkers en een kort maar lastig klimmetje ontstond al vroeg een kopgroep van vijf renners, waarvan er in de finale drie overbleven. Christiaan had zijn zenuwen goed onder controle en sprintte uit het wiel van Thom van Herwaarden (Rossum) naar de zege.


Opening kunstgrasveld

lexmond • De Zederikse wethouder Herman van Santen en KNKV-directeur Gert-Jan Kraaijeveld openen zaterdag 1 september het nieuwe kunstgrasveld van de Lexmondse korfbalvereniging Het Bosch. Met het nieuwe kunstgrasveld is Het Bosch, dat eerder al twee beachsportvelden en een beachhouse realiseerde, klaar voor de toekomst. Door de komst van vier LED-verlichtingsmasten kunnen nu ook 's avonds officiële wedstrijden worden gespeeld. LKV Het Bosch start het nieuwe seizoen met tien teams, waarvan er acht aan de KNKV-competitie deelnemen. De openingswedstrijd wordt zaterdag om 17:00 uur gespeeld tussen de topclubs DeetosSnel en KZ-Thermo4U. Zij strijden om de KorfbalTotaal Cup 2018. Er wordt gespeeld met een schotklok; normaliter is dit alleen in het zaalkorfbal het geval. Het duel staat onder leiding van Marcel Luttik.


Uitslagen Poldercross

ottoland • In de Ottolandse feestweek werd zaterdag de eerste Poldercross verreden. Maar zeker niet de laatste. De organisatie overweegt er een twee- of driejaarlijks evenement van te maken. Uitslagen:

50cc/65cc KW: 1. Sem de Boer (Groot-Ammers), 2. Wesley Bergsma (Heerhugowaard), 3. Levi van Dam (Hardinxveld).
65cc/85cc GW: 1. Jay Oskam (Arkel), 2. Rick Slob (Berkenwoude), 3. Jelte Jungheim (Ottoland).
Quad kids: 1. Justin Bouman (Giessenburg), 2. Maike Verbakel (Helmond), 3. Skylar Dussel (Ouderkerk a/d IJssel).
Quad volwassenen: 1. Reinier v.d. Vorm (Groot-Ammers), 2. Carlito Siemons (Oosterhout), 3. Bastiaan Bronkhorst (Giessenburg).
MX2 groep B: 1. Piet v.d. Linden (Sliedrecht), 2. Teunis Korteland (Papendrecht), 3. Dimitri Hakkesteegt (Ottoland).
MX 1 groep A: 1. Gert Timmer (Goudriaan), 2. Kees de Groot (Meerkerk), 3. Danny v.d. Vliet (Ottoland).
MX1: 1. Mark Lamphen (Vianen); 2. Henk de Jong (Meerkerk), 3. Richard Korteland (Ottoland).
Promotie: 1. Derk Lamphen (Vianen), 2. Richard Nugteren (Gorinchem); 3. Edwin Straver (Rijswijk).