NDV weer van start

nieuwland • He nieuwe seizoen van de Nieuwlandse damvereniging (NDV) start op 4 september. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de damsport, zeker ook voor huis- en jeugddammers. Jeugdspelers worden getraind door clubkampioen Pelle Sterk en Cees de Jong. De clubavonden worden op dinsdag gehouden in Het Brandpunt; aanvang 18:30 uur voor de jeugd en 20:00 uur voor de senioren.


Nieuw seizoen Kroospikkers

goudriaan • Het nieuwe gymseizoen van De Kroospikkers gaat op 1 september van start. Het rooster is te vinden op:

q www.kroospikkers.nl


Topbasketbal in De Klipper

nieuw-lekkerland • Basketball Verenging Klipperstars is zaterdag 1 september gastheer voor de NBB Bekerwedstrijden U22. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur en duren tot 21.00 uur. Een hele dag topbasketball in sporthal de Klipper in Nieuw Lekkerland.

Klipperstars U20, voor tweede jaar uitkomend in de landelijke 2e divisie, neemt ook deel aan deze bekerwedstrijden en komt daar twee bekende tegenstanders tegen uit de competitie van het afgelopen seizoen; Harlemlakers uit Amsterdam en MBCA uit Amstelveen. Onbekende tegenstander voor Klipperstars is The Black Eagles uit Rosmalen. De eerste wedstrijd van Klipperstars is om 12.00 uur tegen Harlemlakers, om 16.30 wordt er gespeeld tegen MBCA en de laatste wedstrijd voor de Lekkerlanders is om 18.00 uur tegen The Black Eagles.

Klipperstars is al een aantal weken bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat op 15 september begint. De Nieuw-Lekkerlandse basketballers zijn er op gebrand zaterdag 1 september de nodige wedstrijden te winnen, zodat ze een ronde verder te gaan in de bekercompetitie.
Zaterdag 15 september dan begint het voor Klipperstars echt. Door een andere indeling van de Basketballbond liggen de meeste wedstrijden rondom Amsterdam en zullen er ditmaal geen verre reizen naar Groningen gemaakt hoeven te worden.


Hsv Ameide

ameide • Na een zomerstop van enkele weken werd zaterdag bij hsv Ameide de twaalfde competitiewedstrijd gevist.

Vrije hengel: 1. G. Romijn, 5800 gram; 2. B. den Braven, 4840 gram.

Vaste hengel: 1. H. Bogaard, 4420 gram; 2. D. van Oort, 2500 gram; 3. J. de Kruijk, 2020 gram.


Kelvin van den Dool veertiende in Midden Nederland

utrecht/hoogblokland • Kelvin van den Dool is zondag veertiende geworden in de Ronde van Midden Nederland. De winst in deze klassieker ging naar de Deen Casper Von Folsach, die vier seconden voorsprong had op een achtervolgende groep met daarin Hoogbloklander Van den Dool.

Maarten van Trijp en de Deen Rasmus Bogh Wallin completeerden het podium.