Afbeelding
Foto: Basisschool De Schakel

Daders vandalisme De Schakel betalen schade

nieuw-lekkerland • De daders van het vandalisme dat begin juni dit jaar werd gepleegd op basisschool De Schakel in Nieuw-Lekkerland, gaan de schade betalen. Dat meldt de politie.

Op maandag 4 juni kwam de school erachter dat onder andere alle ventilatiepijpjes op het dak kapot waren getrapt en er onderdelen van de regenafvoer rondzwierven. Volgens de school bedraagt de schade minstens 850 euro. Directeur Henk Kooijman was boos en de school uitte de frustratie op twitter. Het was namelijk niet de eerste keer dat de school problemen ondervindt. Elke week is het weer raak: het eerste rondje van de conciërge op maandagochtend is het plein glasvrij maken.

Onderzoek

De tweet maakte veel los in Nieuw-Lekkerland en werd opgepikt door de media. De politiek ging vragen stellen over het vandalisme rondom de school en de politie startte een onderzoek.

Mede dankzij een foto van een oud-leerling die foto's nam van de vernielingen en verdachte, raakte het onderzoek in een stroomversnelling. Inmiddels zijn de daders bekend, meldt de politie, en zij gaan de rekening betalen van de vernielingen die ze hebben aangericht.

Zeer content

"We zijn zeer content met deze afronding", meldt directeur Henk Kooijman van de christelijke basisschool in Nieuw-Lekkerland. "Ik weet niet wie het zijn en ik weet ook niet of ik ze kan ontmoeten. De zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie. Het zijn natuurlijk minderjarigen. Ik hoop dat er een goede confrontatie kan plaatsvinden met de gevolgen die hun acties hebben gehad."

"Het is goed dat de rekening van dit vandalisme niet betaald gaat worden door de belastingbetaler, maar door degenen die de spullen kapot gemaakt hebben", besluit Kooijman.

De reparatie van de kapotte ventilatiepijpjes moet nog plaatsvinden. De exacte schade is daardoor nog niet bekend.