Afbeelding
Foto: Hans van Vrouwerf

Leerdam in teken van glas en kunst

leerdam • Leerdam staat tijdens de Glas - Kunstdagen van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september in het teken van glas en kunst.

Op de Zuidwal tonen galeries oud en modern glas en bijzondere collecties voor liefhebbers en verzamelaars. In het centrum zijn er allerlei activiteiten op het gebied van glas en kunst. De Glasdagen breidt in het weekend uit met een gevarieerde kunstmarkt voor individuele kunstenaars. Ook het Glasmuseum, de Glasblazerij, het Hofje van Mevrouw Van Aerden en verschillende Leerdamse galerieën pakken in het tweede weekend van september uit; het is dan ook Open Monumentendag. De toegang voor de Glas - Kunstdagen Leerdam is gratis. Voor meer informatie: www.glasdagenleerdam.nl.

Het Nationaal Glasmuseum houdt, naast de tentoonstelling Art Deco Glas, belofte voor het moderne, drie bijzondere evenementen tijdens de Glas – Kunstdagen. Op vrijdag 7 september is om 20.00 uur het Art Deco Glasdagen Concert in de RK Kerk aan de Meent 61 (toegang vrij, na afloop collecte). Verder is er op 9 september van 13.30 tot 14.30 uur de workshop 'Maak een glazen tegel met glasconfetti'. In de Glasblazerij van het Glasmuseum, tegenover de Zuidwal, zijn 7, 8 en 9 september doorlopende demonstraties glasblazen te zien.

Open Monumentendag

In galerie en cursusruimte Kunstplaats Leerdam exposeren onder andere Christa Dohmen, Astrid van Rijn, Carole Rey, Eefje Goos, Gerard Akerboom en Tom van Campenhout. Ook is de glasfabriek Royal Leerdam Crystal te bezichtigen. Zaterdag en zondag is het Open Monumentendag. Op de binnenplaats en in de tuin van het Hofje van Mevrouw Van Aerden tonen (glas)kunstenaars hun werk.