Begeleiding bij stoppen met roken

gorinchem • Longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en huisartsen in de regio's rondom Gorinchem bieden begeleiding bij het stoppen met roken. Op dinsdag 4 september is er in het Grand Café van Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem een bijeenkomst over het onderwerp. Deze vindt plaats in de aanloop naar de landelijke campagne 'Stoptober, 28 dagen niet roken!' Doelgroep zijn mensen die zich goed willen voorbereiden op stoppen met roken. Tijdens de bijeenkomst vertellen longverpleegkundigen Tina van de Koppel en Theodora Vastenburg van het Beatrixziekenhuis onder andere wat er in het lichaam gebeurt bij een rookverslaving en welke hulpmiddelen er zijn om te stoppen met roken. Ook wordt er ingegaan op de verschillende vormen van begeleiding die de eigen huisarts en de longverpleegkundigen bieden. Aanmelden kan via stoppenmetroken@rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900-8440.


Bevallen in het Beatrixziekenhuis

gorinchem • De afdeling verloskunde van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem houdt maandag 3 september weer een informatiebijeenkomst over bevallen in het Beatrixziekenhuis. Deze avond is bedoeld voor zwangere vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen en voor hun partners. Tijdens de bijeenkomst wordt ook informatie gegeven over wat er gebeurt als mensen die thuis willen bevallen toch onverhoopt naar het ziekenhuis moeten. De informatiebijeenkomst begint om 19.30 uur in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Vooraf aanmelden is nodig en kan tot en met maandag 27 augustus, met vermelding van de uitgerekende datum. Voor meer informatie en aanmelden: zwangerenvoorlichting@rivas.nl. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.


Wandeling langs biologische boeren

noordeloos • Liefhebbers van wandelen en mensen met interesse voor de agrarische sector kunnen op vrijdag 14 september mee met GiGa Giessenlanden, Molenwaard Actief en Zederik in Beweging. Deze organisaties verzorgen die middag een wandeling langs biologische boerderijen in Noordeloos. De boeren vertellen over het werk op hun boerderij. Er zijn twee afstanden: een korte (1,5 km, ook voor rollator) en een langere (5 km). Aanvang 14:30 uur. Vertrek vanaf Kaasboerderij Noorderlicht (Gorissenweg 1, Noordeloos). Aanmelden via: 06 228 10 286 of via Stan.degroot@gigagiessenlanden.nl.


Triathlon in Doetse Kom Giessenburg

giessenburg • Zwembad de Doetse Kom Giessenburg en GiGa Giessenlanden houden op woensdag 5 september van 13.30 tot 16.30 uur een Doetse Triathlon voor alle kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool. De triathlon bestaat uit zwemmen, lopen en fietsen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden en mogen ook in teamverband deelnemen. Meer informatie: www.gigagiessenlanden.nl (onder activiteiten).


Veteranencafé

gorinchem • In Pogo aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem wordt op zaterdag 1 september van 14.00 tot 16.00 uur weer een Veteranencafé gehouden. Veteranen en voormalige en actief dienende militairen zijn met hun partners van harte welkom.