Afbeelding
Foto: Bert Bons

Traumahelikopter voor geprikte toerist

kinderdijk • De traumahelikopter is vorige week dinsdagmiddag in Kinderdijk opgeroepen voor een melding op het terras van Windkracht 4 aan de Molenstraat.
Daar was een Palestijnse tiener in zijn lip gestoken door een insect; vermoedelijk een wesp. Toen de toerist moeilijker ging ademen, werd behalve een ambulance ook de traumahelikopter gealarmeerd. De jongen werd ter plaatse behandeld en is daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.
Nog geen maand geleden vloog de traumahelikopter ook al naar Kinderdijk voor een gestoken toerist. Toen werd een Duitse man geprikt door een insect. Ook hij kreeg na de prik ademhalingsproblemen.


Dorpskamer voor het eerst open

giessen-oudekerk • Dinsdag 28 augustus is de Dorpskamer in Oudkerk voor het eerst open gegaan.
Het is een gezellige ruimte in de hal van de basisschool, waar vrijwilligsters de binnenkomers ontvangen met koffie en thee. De boekenkasten zijn gevuld met velerlei boeken en tijdschriften die kosteloos kunnen worden geleend. Er is door het comité van de dorpskamer een bord richting school geplaatst met daarop de openingstijden: dinsdag en donderdag vn 15.30 tot 17.00 uur, rekening houdend met de schooltijden, maar gelijk vallend met de buitenschoolse opvang. Mensen, die moeilijk ter been zijn kunnen met rollator of rolstoel via het schoolplein in de hal komen.