• Een deel van het team van Jumbo Meijerink. De winkel heeft 65 medewerkers.
• Een deel van het team van Jumbo Meijerink. De winkel heeft 65 medewerkers. Foto: Floriaan Willemse

Jumbo Molenaarsgraaf flink groter

molenaarsgraaf • Jumbo Meijerink in Molenaarsgraaf heeft wat te vieren op woensdag 5 september. De supermarkt heeft er 200 vierkante meter bij.

In de schappen verschijnen drieduizend extra artikelen. Burgemeester Dirk van der Borg zal de winkel in winkelcentrum Molenwaard aan de Dorpsstraat op 5 september om 8.00 uur openen. Die dag, en drie dagen daarna, profiteren klanten van aanbiedingen, kunnen zij deelnemen aan winacties en genieten van proeverijen en traktaties. Voor kinderen is er een springkussen.

De uitbreiding is mogelijk doordat de Wereldwinkel in Winkelcentrum Molenwaard een stuk opschuift, Landgraaf een stuk inlevert en ook een deel van de passage bij de supermarkt wordt getrokken. Ondernemer Daan Meijerink: "Onze winkel was 850 vierkante meter, we gaan naar 1050 vierkante meter. Onder andere de assortimenten kruidenierswaren, groenten en vleeswaren worden uitgebreid. Ook komen er productgroepen bij, zoals een slijterij. We gaan verse pizza's verkopen. Onze medewerkers gaan die elke dag beleggen met verse ingrediënten. Verder gaan we betere wijnen verkopen en de diepvriesgroep wordt twee keer zo groot. De keuze op het gebied van verse vis wordt groter en er komt schepvis bij, zoals inktvisringetjes en verschillende soorten garnalen." Aan de jongste klanten is ook gedacht: voor hen komt er een kinderhoek.

Eigen merk

Daan en zijn vrouw Marianne Meijerink namen de supermarkt twee jaar geleden over. De winkel was een Jumbofiliaal. Als franchisenemers pakken ze de zaken voortvarend aan. "We hebben een eigen merk ontwikkeld: 't Molenaertje. Vier soorten wijn en acht soorten gedistilleerd laten we onder een eigen label maken, exclusief verkrijgbaar bij Jumbo Meijerink. Leuke cadeau's met een persoonlijke touch." Het echtpaar wil dat klanten de supermarkt ervaren als hun eigen winkel. Ze lieten grote zwart-wit foto's van vijf dorpen ophangen: Bleskensgraaf (een molen), Brandwijk (De Donk), Goudriaan (een molen), Molenaarsgraaf (wit brugje) en Ottoland (hervormde kerk). Het regionale aspect komt ook tot uiting in het aanbod. Marianne Meijerink: "We verkopen vlees van slagerij Vlot uit Brandwijk en melk van De Zuivelboerderij uit Molenaarsgraaf."

Het ondernemersechtpaar is blij met zowel de medewerkers als de klantenkring. "In twee jaar hebben we een team opgebouwd dat dag en nacht voor ons klaarstaat. Daar zijn we het meest trots op. We hebben 65 medewerkers en een betrokken klantengroep." Voor parkeerproblemen is Meijerink niet bang. "Dankzij langere openingstijden hebben we meer spreiding." Na de heropening is Jumbo weer open van maandag tot en met zaterdag, van 8.00 tot 21.00 uur.