• Peursum verraste in de Kontaktbokaal met twee zeges op derdeklassers.
• Peursum verraste in de Kontaktbokaal met twee zeges op derdeklassers. Foto: Rick den Besten

Peursum pakt laatste Kontaktbokaal

ottoland • Peursum was de surprise van het 25-ste en laatste toernooi om de Kontaktbokaal. De vierdeklasser elimineerde dinsdagavond VVAC (1-0) en was zaterdag in de finale met dezelfde cijfers te sterk voor Streefkerk.

Het was Twan Romeijn die de finale met een mooie goal besliste. Streefkerk was tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar beide keren hield de paal Peursum op de been.

Heijstek mikt op een plaats in de top van 4D. "We moeten in elk geval meedoen om een periodetitel. Peursum, zeker ook straks op de nieuwe accommodatie, is derdeklassewaardig. Daar moeten de jongens maar eens goed over nadenken. We hebben een grote selectie met voldoende kwaliteit."


Middenmoot

Raymon Sponselee, de nieuwe trainer van Streefkerk, zag enkele spelers vertrekken of stoppen. "Ons doel is een plek bij de eerste vijf, maar misschien is het reëler om te zeggen: middenmoot en in de derde klasse blijven." Sponselee vindt het dan ook niet erg dat Streefkerk via de nacompetitie niet promoveerde. "Maar er loopt hier nog genoeg kwaliteit. Het is aan de jongens om dat te bewijzen."

Belabberde start

Thuisclub VVAC moest genoegen nemen met de vierde plaats. Dat was vooral te wijten aan een belabberde start tegen Ameide, dat na twaalf minuten (!) al soeverein met 0-3 leidde op De Put. De marge kromp nog wel. Eindstand 3-4. Voor Ameide scoorden de van Brederodes overgekomen Kevin Kroeze (2x), Tom de Kruijk en Bas de Kruijk, voor VVAC vonden Roland Bos (strafschop, in eerste instantie nog gekeerd door Ruud de Groot), Tom den Besten (van richting veranderd door Joran Visee) en Nick Lakerveld het net.

Elk duel een finale

VVAC-trainer Marten Boverhof beseft dat het een 'hele opgave' wordt om de lijn van vorig seizoen door te trekken. "Maar we hebben er wel vertrouwen in. 3C is een mooie klasse met veel derby's, daar moeten we van genieten. Ik zet in op 32 punten; alles daarboven is mooi meegenomen. Elke wedstrijd wordt voor ons een finale."

Gert-Jan Westerhout (Ameide) legt de lat hoger: 40 punten. "De beleving moet beter. Onze nieuwkomers Kevin Kroeze, Robbert Bakker en Ruud de Groot moeten dan overbrengen op de anderen." Ook Westerhout kijkt uit naar de derby's en schat op voorhand SVW, Unitas, Alblasserdam, De Alblas en De Zwerver hoog in. "Met Ameide moeten we proberen daar tussen te komen."

Jeugd en tweede elftallen

Het toernooi voor JO13 en JO19 werd gewonnen door VVAC, bij de tweede elftallen zegevierde Streefkerk.