• Gertjan Nederveen (rechts) en Arjen Juijn.
• Gertjan Nederveen (rechts) en Arjen Juijn. Foto: Aangeleverd

Juijn zoekt chauffeurs voor ov in regio

regio • Vervoersbedrijf Juijn uit Rossum is op zoek naar buschauffeurs. Samen met Rijschool Nederveen houdt het bedrijf op zaterdag 8 september een open dag in Gorinchem.

Ervaring en een rijbewijs D zijn niet nodig. Wie zich aanmeldt en door Juijn geselecteerd wordt, kan meteen starten met de rijlessen bij Nederveen. Juijn heeft een kleine dertig extra chauffeurs nodig. Vincent van Leersum van Juijn legt uit waarom. "In de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is de aanbesteding gewonnen door vervoersmaatschappij Qbuzz. Dit betekent dat Qbuzz met ingang van 9 december het vervoer overneemt van Arriva. Wij gaan rijden als onderaannemer. Daarom zijn we op zoek naar extra mensen."

Opleidingskosten

Tijdens de open dag zijn mensen van Juijn en Nederveen aanwezig om vragen te beantwoorden. Van Leersum: "Nederveen brengt twee lesbussen mee, zodat bezoekers kunnen ervaren hoe het is om in een bus te rijden. Wij doen de werving en selectie en betalen het grootste deel van de opleidingskosten. Van de nieuwe medewerker vragen we een eigen bijdrage. We leggen tijdens de open dag graag uit wat de mogelijkheden zijn."

Mensen die solliciteren en door de selectieprocedure komen, moeten rekenen op een opleidingsduur van ongeveer 2 à 3 maanden. De exacte duur hangt af van ervaring en aanleg. Standplaats van het bedrijf is Gorinchem.

Juijn: "Het is belangrijk om te weten dat wij geen reiskosten vergoeden. Bij de start van een dienst moeten medewerkers naar onze vestiging op het Gorinchemse bedrijventerrein Papland komen. Uiteraard kunnen geïnteresseerden met rijbewijs D en code 95 zich ook melden. Ook bestaan er mogelijkheden voor scholing van mensen die rijbewijs D hebben, maar nog geen code 95."

Open dag

De open dag op zaterdag 8 september duurt van 10.00 tot 14.00 uur en vindt plaats op het adres Boezem 16 in Gorinchem (bedrijventerrein Papland). Bezoekers wordt gevraagd hun komst aan te melden via: juijn@juijn.nl.