Streefkerk en Peursum naar finale

ottoland • De finale van het 25-ste toernooi om de Kontaktbokaal gaat net als vorig jaar tussen Peursum en Streefkerk.

Gastheer VVAC verloor dinsdagavond met 0-1 van Peursum. Hoewel VVAC met name het eerste kwartier van de tweede helft de Giessenburgers de duimschroeven aandraaide, viel de goal uit een -terechte- strafschop aan de andere kant. Marnik Korevaar schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Even daarvoor had VVAC ook een penalty moeten krijgen toen Jurre den Besten binnen de beruchte lijnen werd gevloerd maar de bal erbuiten werd gelegd, en had Peursum van afstand op de lat geschoten. De thuisclub perste er in de slotminuten nog wel een slotoffensief uit, maar Peursum hield stand. VVAC-coach Marten Boverhof wisselde in de rust, volgens afspraak, overigens zijn complete elftal.
Ameide en Streefkerk waren bij rust nog in evenwicht door treffers van Olaf Wols en de van Brederodes overgekomen Kevin Kroeze (1-1). In de tweede helft maakte de nieuwe Streefkerk-captain Andy van Vugt met twee goals het verschil. Eindstand: 3-1.
Peursum-Streefkerk en VVAC-Ameide beginnen zaterdag 25 augustus op De Put om 15:00 uur.