Interessepeiling in Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • Stichting Glasvezel Vijfheerenlanden i.o. start binnenkort met een interessepeiling om de hele gemeente Vijfheerenlanden te voorzien van een glasvezelverbinding.

Vanaf 2016 hebben er gesprekken plaats gevonden tussen Vitaal Dorp Everdingen en gemeente Vianen. Door de gemeentelijke herindeling is het gebied groter geworden en is dit onderwerp recent besproken in het Vijfheerenlandenberaad.

Alle politieke partijen hebben unaniem aangegeven voorkeur te hebben om de gehele gemeente Vijfheerenlanden te voorzien van een open glasvezelnetwerk. Niet alleen de woonkernen of alleen het buitengebied, maar glasvezel voor iedereen. Het doel van stichting Glasvezel Vijfheerenlanden i.o. is om alle inwoners, bedrijven, verenigingen, maatschappelijke instellingen en (basis)scholen te voorzien van een glasvezelverbinding. 'Dit doen wij samen met de inwoners uit Vijfheerenlanden', meldt de stichting in een persbericht. 'Inmiddels zijn er ook constructieve gesprekken geweest met ambassadeurs uit Hagestein, Leerdam, Lexmond, Ameide en Vianen. Binnenkort houdt stichting Glasvezel Vijfheerenlanden i.o. in elk dorp een informatieavond.'


Inschrijven voor glasvezel

vijfheerenlanden • Bewoners van het buitengebied van gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik zich sinds vrijdag inschrijven voor een glasvezelabonnement. Als 50 procent van de bewoners van het buitengebied vóór 15 oktober 2018 een glasvezelabonnement afsluit, dan legt Glasvezel buitenaf glasvezel aan. De bewoners van de kernen kunnen in 2019 rekenen op een aanbod. Om de bewoners van het buitengebied te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning organiseert Glasvezel buitenaf twee informatieavonden: 3 september in Huis het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6 in Lexmond en 4 september in Partycentrum Het Dak, Tiendweg 9A in Leerdam. Bewoners hebben de keuze uitCaiway, Cbizz, Delta, Kliksafe, Solcon en Weserve voor een glasvezelabonnement. Degenen die na de inschrijfperiode kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aanlegkosten van minimaal 995 euro extra.