Khatibi definitief naar Schelluinen

schelluinen • Het heeft de nodige voeten in de aarde gehad, maar Soheil Khatibi is komend seizoen definitief speler van Schelluinen. De KNVB heeft daartoe vrijdag toestemming gegeven. Khatibi was eerder ook al in de jeugd en in het eerste elftal van de huidige derdeklasser actief. Hij wordt op sportpark Scalune herenigd met Philip den Haan. De ervaren trainer liet Khatibi op zestienjarige leeftijd debuteren bij Unitas-Zo. Ook speelde hij voor de zaterdagtak van de Gorinchemse club en dus voor Schelluinen, alvorens hij zich ging toeleggen op zijn studie.


Derby's in 3C als opening

regio • In de derde klasse C gaat het dit seizoen derby's regenen. Op de eerste speeldag vliegen de vonken er meteen vanaf. Want De Zwerver-Streefkerk, Ameide-VVAC en SVW-Unitas zijn gelijk derby's om je vingers bij af te likken.
En dan hebben we op zaterdag 22 september onder meer ook nog Alblasserdam-SV Meerkerk en ASV Arkel-Hardinxveld.


Celstraf voor voetballer

regio • De rechtbank heeft dinsdag een 26-jarige man uit Den Bosch, een voetbalspeler, veroordeeld voor een poging zware mishandeling na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Haaften 1 en TGG 1 (uit Den Bosch). Het incident vond in oktober 2016 plaats.

De voetballer schopte tegen het hoofd en de nek van het slachtoffer terwijl deze op de grond lag. De man krijgt een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 1.100 euro betalen.

Van de gevangenisstraf die de rechtbank oplegt is het onvoorwaardelijke deel lager dan geëist door de officier. De reden hiervoor is dat de rechtbank, mogelijk meer dan de officier, rekening houdt met de ouderdom van de zaak en de persoonlijke omstandigheden van de man.