• Rianne Kool.
• Rianne Kool. Foto: Ricardo Caruso.

Diverse aanbieders bij KoolStuff

giessenburg • Een permanente mini-fair, zo noemt Rianne Kool haar nieuwe winkel in de Giessenburgse Graanbuurt. In de KoolStuff Concept Store bieden bijna veertig bedrijven hun artikelen aan.

De winkel biedt gevestigde en opkomende labels, webshops, designers en kunstenaars een plek voor hun producten. Niets is doorsnee in de voormalige vintage garage.

Initiatiefneemster Rianne Kool is organisator van beurzen en lifestyle fairs in onder andere het voormalig Land van Ooit, Rotterdam Ahoy, de Jaarbeurs en de Brabanthallen. Eind 2017 verkocht zij haar grootste evenement: de voorjaarsfair Lentiade. Na twintig jaar in de evenementen was ze toe aan een andere uitdaging. "Die heb ik gevonden in de Graanbuurt in Giessenburg", vertelt ze. "In de basis verschilt er qua werkzaamheden minder dan je zou denken. Bedrijven huren nu alleen geen kraam of pagodetent, maar ruimte in de winkel. Het is eigenlijk een permanente mini-fair."

Rianne selecteert de producten met zorg. Haar eisen: ze moeten niet alledaags, creatief, ambachtelijk en misschien ook een beetje gek zijn. En altijd van goede kwaliteit. Het aanbod varieert van woondecoratie, sieraden, kunst, serviezen en meubelen tot keramiek, kleding, dierbenodigdheden en streekproducten. Rianne: "Voor deelnemende bedrijven nemen wij de verkoop en de promotie uit handen, voor een vast maandelijks bedrag."

Graanbuurg

De Graanbuurt is niet vergelijkbaar met een ander winkelgebied in Nederland. Er zijn eigentijdse lifestyle winkels gevestigd in historische panden als de Grasdrogerij (met de KoolStuff Store), de Kolenbeurs en de Graanschuur, waar de gevels van de inpandige winkels zijn nagebouwd in authentieke Alblasserwaardse stijl door eigenaar Jan Boer, tevens de bedenker van het woord 'recreatiedetailhandel'. Het geheel wordt overzien door de meer dan 100-jaar oude Graanmaalderij vol bijzondere bouw- en brocante materialen uit vervlogen tijden en een museum. De officiële opening is zaterdag 25 augustus, tijdens het Summerfestival. De Graanbuurt staat dan in het teken van de zomer. Info: www.koolstuffstore.nl of www.facebook.com/KoolStuffConceptStore