SteDoCo nonchalant tegen 'bekerdreumes'

hoornaar • SteDoCo overleefde ten koste van zondagtweedeklasser Cluzona uit Wouw de eerste voorronde van de landelijke KNVB-beker. De zeer compact spelende West-Brabanders beperkten de schade tot een 1-0 nederlaag en liepen als morele winnaar van het veld. Van de vele Hoornaarse kansen wist alleen Joran Schröder er eentje te benutten. In de 60e minuut werkte hij een voorzet van Etiene Mariana achter de uitblinkende doelman Nick Lodiers. Zowel voor als na deze treffer bleef de thuisploeg de ene na de andere kans om zeep helpen. Met name invaller Vincent Verheul kreeg twee 'dotjes' om de ongelijke bekerstrijd vroegtijdig te beslissen. SteDoCo-trainer Gijs Zwaan: "We speelden veel te nonchalant. Maar vooruit, we zijn een ronde verder. Streep eronder." Gisterenavond speelde SteDoCo tegen Westlandia, dat zondag JOS/Watergraafsmeer na verlenging met 1-2 versloeg. Bij het ter perse gaan van de krant was de uitslag nog niet bekend. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi.