vrijdag 10 augustus

Giessenburg Open
Tennisvereniging Giessenburg houdt van 10 tot en met 19 augustus het thuisblijverstoernooi. Er worden alleen dubbels gespeeld (HD, DD en GD) in de categorieën 4, 5, 6, 7, 8 en 9. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting ALS en voor dat doel is er ook een verloting met als hoofdprijs een minuut gratis winkelen bij AH Giessenburg. Inschrijven voor dit altijd gezellige toernooi kan nog tot en met vrijdag 3 augustus via toernooi.nl.

zaterdag 11 augustus

Kkeuring Geitenfokverenigingen
9:00, Hoornaar, Dorpsweg 123. Zeventigste kringkeuring voor geiten van de Kring van Geitenfokverenigingen Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Er zijn 123 lammeren en geiten zijn aangemeld door vijftien deelnemers. De entree is gratis en er is catering aanwezig. Op het naast gelegen weiland wordt de Jongveedag Hoornaar gehouden, met keuringen voor kalveren, pinken en vaarzen. Aan het einde van de keuring wordt de 'Chris Bos Bokaal' uitgereikt voor de beste geit van de keuring. De dieren zijn tegen Q-koorts gevaccineerd.

Baggermuseum opent BaggerPraktijkTuin
14:00-16:30, Sliedrecht, Nationaal Baggermuseum. De BaggerPraktijkTuin is weer geopend. Tijdens de Baggerweek zijn kinderen van 8 jaar en ouder én volwassen tussen 14:00 en 16:30 uur welkom om de wereld van waterbouw zelf te komen ervaren. Leer baggeren met de baggerbeugel of oefen als kraanmachinist met het verplaatsen van zand. Schakel met fietsbewegingen een elektromotor en een centrifugaalpomp in werking en ontdek hoeveel kracht er nodig is om water te verpompen. Manoeuvreren kan je leren met op afstand bestuurbare boten (Pushy Cats) in het waterbassin. Vakkundige baggeraars zijn in de BaggerPraktijkTuin aanwezig voor begeleiding.

zondag 12 augustus

Culturele Route
13:00-17:00, Gorinchem. Culturele Route door Gorinchem, met muziek van troubadours in het Zevende Huis (ingang Knipsteeg), keramiek, schilderijen en drukwerk van Martin Melis bij Kunt bij Karel (Langendijk) exposities in de Grote Kerk, het stiltecentrum in de Grote Toren, een expositie over Hendrick Hamel in het Hamelhuis (Kortendijk) en een rondleiding in molen De Hoop (Dalemwal), exposities in de kruithuizen bij de molen, beeldhouwdemonstratie van Milko Kromhout (Kalkhaven 54) en uitleg van clavecimbelbouwer Boudewijn Verhoef (Buiten de Waterpoort). In restaurant Meneer de Groot (Langendijk) is het Gorcum Vertelt Café, waar Voedselbank-vrijwilligers Anja Radder en Arie van Hoven om 14:30 uur vertellen over het werk van de voedselbank. Alle locaties zijn gratis te bezoeken.

dinsdag 14 augustus

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Info: www.huisvandewaard.nl.

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 14 augustus Huis van de Waard gehouden. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje of andere gezellige activiteit.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

woensdag 15 augustus

Workshop Journalistiek voor kids
14:00-15:30, Gorinchem, Bibliotheek Gorinchem. Kinderen van 9 t/m 12 jaar worden tijdens de workshop omgetoverd tot heuse journalisten. Tijdens de Workshop Journalistiek gaan de deelnemers aan de slag met actuele thema's uit het nieuws. Ze bedenken hun eigen nieuwsberichten en maken een échte krant door te schrijven, knippen, plakken, tekenen, etc. Deelname kost 2 euro, aanmelden bij de balie of via www.debibliothekaanzet.nl.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Quiz kinderliedjes in Zes Molens
15:00, Hoornaar, restaurant van locatie De Zes Molens. De Lange Wei houdt een quiz over kinderliedjes. Liedjes van vroeger zijn door middel van zandsculpturen en instrumentele muziek in beeld gebracht. De kosten voor externen bedragen 3 euro (inclusief koffie/thee met iets lekkers).

Orgelconcert Martin Mans
20:00, Gorinchem. De bekende organist Martin Mans verzorgt een concert in de Grote Kerk. 'Martin Mans speelt jouw verzoek' is het thema. Het programma na de pauze is aan de verzoeken gewijd. Voor de pauze speelt hij onder andere een improvisatie over het thema 'Trouw' en heeft hij een 'Meditatief Moment.' Er staan ook klassieke werken op het programma zoals: 'Air' van Bach en de 'Toccata Suite gotique' van Boëllmann. Toegangsprijs 10 euro (bij reservering online 9 euro). Leden PCOB, KBO en ANBO 8 euro en kinderen tot en met elf jaar 5 euro. Reserveren: www.martinmans.nl of 06-25391903.

donderdag 16 augustus

Open eettafel Molenaarsgraaf en Brandwijk
12:00, Brandwijk, gebouw MeVe, Julianastraat 3. Open eettafel voor 50-plussers uit Molenaarsgraaf en Brandwijk. Aanmelden bij Riet Vermeulen, 0184-641727.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur: Bewegen 60+ onder leiding van Stan de Groot, beweegcoach Molenwaard Actief. Kosten 11 euro per maand en na afloop gratis koffie/thee. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2 euro. Degenen die mee willen eten, kunnen contact opnemen met Dini Resseler, (0184) 641769. Info: www.huisvandewaard.nl

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 16 augustus Huis van de Waard gehouden. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje of andere gezellige activiteit.

Maaltijd bij Huis van de Waard Liesveld
16:00, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inlopen bij Huis van de Waard Liesveld kan vanaf 16.00 uur. Er wordt een maaltijd klaargemaakt. Opgeven: Aafke de Vos, 0184-662704.