• Recreanten kunnen 22 augustus meedoen met de ploegentijdrit van Jan van Arckel.
• Recreanten kunnen 22 augustus meedoen met de ploegentijdrit van Jan van Arckel. Foto: aangeleverd

Ploegentijdrit recreanten van Jan van Arckel

alblasserwaard/vijfheerenlanden • Rennersclub Jan van Arckel houdt woensdagavond 22 augustus de ploegentijdrit voor recreanten. Deze tijdrit vindt plaats op het vaste tijdritparcours, in de polder tussen Noordeloos en Ameide.

De permanence is gevestigd in de kantine van voetbalvereniging Noordeloos aan de Nieuwendijk 8 in Noordeloos (parallel aan de provincialeweg N214).

Recreatief

Deze ploegentijdrit organiseert RC Jan van Arckel voor alle snelle mannen en vrouwen die doordeweeks in groepjes recreatief de wegen onveilig maken om er met elkaar een flinke snok aan te geven. 'Op woensdagavond 22 augustus kunnen zij zich meten met elkaar in een ploegentijdrit over iets meer dan twintig kilometer', meldt Jan van Arckel in een persbericht. 'De tijdrit vindt plaats op een veilig parcours tussen Noordeloos en Ameide.'

Ploeglid

Er wordt gestart in vier categorieën: Dames, Heren, Gemengd en Gezinnen. Per ploeg van vier is maximaal één licentiehouder van de sportklasse of amateurs toegestaan. De aankomst van het derde ploeglid is bepalend voor de uitslag.

Ploegen met uitsluitend licentiehouders kunnen zich ook aanmelden. 'Deze worden in de categorie 'Buiten mededingen' opgenomen, evenals de ploegen van buiten de regio', lichten de organisatoren toe. 'Voor de ploegen van buiten de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is vereist dat er minimaal twee personen vanuit de regio komen.'

Programma

Om 17.30 uur gaat de permanence open. Om 18.00 uur start de uitgifte van rugnummers; kosten 10 euro per ploeg (jeugd gratis). Om 19.00 uur is de start van de ploegentijdrit recreanten van 21 kilometer; twee ronden. Starten om de minuut.

Huldiging

De huldiging is na afloop van de ploegentijdrit in de kantine van de voetbalvereniging. Om deze avond goed te laten verlopen is inschrijving vooraf verplicht. Inschrijven kan op http://tijdritrecreanten.janvanarckel.nl/php/start.php. Naast inschrijven kunnen belangstellenden hier ook een pdf van het parcours downloaden. Zo kunnen zij voorafgaande aan de ploegentijdrit alvast het parcours gaan verkennen.

Op 20 augustus ontvangen alle deelnemers de definitieve startlijst en overige informatie.

Degenen die 22 augustus vroeg of juist laat willen starten of andere vragen hebben, kunnen contact opnemen met Ine van der Laar via mail: ine@vanderlaar.com of mobiel: 06-19 472 143.