Jens Bassa behoudt eerste plaats

kortessem • Jan van Arckel-nieuweling Jens Bassa uit Noordeloos is na de laatste verreden wedstrijd voor het mabs 4.0 Euregioklassement in Kortessem (Belgisch Limburg) de beste eerstejaars nieuweling in het klassement gebleven. In het (algemeen) eindklassement werd hij tweede. Het goud ging naar de Duitser Tim Nefkens. Op 19 oktober volgt de huldiging in Zutendaal (België).


Sjaak de Wild naar Asperen

asperen • Asperen heeft in de persoon van Sjaak de Wild de gewenste assistent-trainer voor het komende seizoen gevonden. Hij zal de nieuwe trainer Jaap van Hattem gaan assisteren. De Wild, oud-keeper van HSSC'61 en SV Meerkerk, en op de regionale velden ook actief als scheidsrechter gaat de functie combineren met zijn baan als keeperstrainer in Asperen. Momenteel is hij nog herstellende van een zware blessure. "Eigenlijk wilde ik alleen nog gaan fluiten komend seizoen, maar door omstandigheden kwam Asperen bij me aankloppen met dit voorstel. Ik heb er veel zin in en krijg alle gelegenheid om in het weekend gewoon te fluiten. Zo erg is dat ook niet. Doordeweeks wordt de basis gelegd en op zaterdag moet het uitgevoerd worden", aldus De Wild, die ook over zijn TC3 beschikt.


Jens Bassa sterk in eigen huis

noordeloos • In het eigen dorp leek Jens Bassa hard op weg naar de eindzege. Hij reed veel van voren en wist op het snikhete parcours zo'n 10 kilometer voor het einde weg te rijden uit het peloton. De dappere Bassa reed voor bekend publiek de longen uit zijn lijf. Na een viertal ronden in zijn uppie te hebben gekoerst, werd de Nieuweling van Jan van Arckel ingehaald door ploeggenootje Noël Luijten uit Meerkerk en de Papendrechtse alleskunner Lucas Jassen. In de sprint was Janssen duidelijk de sterkste, maar de jongens van Jan van Arckel konden daar vrede mee hebben.Voor Luijten was het zijn eerste podiumplaats in dit wielerseizoen. Bassa heeft een tweetal keren die eer mogen hebben, in het vroege voorjaar werd de Noordelozer tweede in Gerwen en derde in de kasseienrit van Eijsden.