• Reizigers in de bus.
• Reizigers in de bus. Foto: PR

Dienstregeling Qbuzz bekend

regio • Vervoersmaatschappij Qbuzz, vanaf 9 december verantwoordelijk voor het busvervoer in de regio, heeft zijn dienstregeling bekendgemaakt.

Vanaf 9 december dit jaar verzorgt Qbuzz voor minimaal acht jaar het busvervoer in het concessiegebied Drechtsteden en Alblasserwaard, en op de trein MerwedeLingelijn. De fusiegemeente Vijfheerenlanden valt vanaf 1 januari 2019 onder provincie Utrecht en wordt vanaf dat moment door U-OV (ook Qbuzz) gereden. Gedetailleerde informatie over het nieuwe netwerk in Drechtsteden en Alblasserwaard is vanaf nu te vinden op www.qbuzz.nl/dav. De getoonde dienstregeling is nog onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Vanuit de Alblasserwaard ontstaat een rechtstreekse snelbusverbinding met Rotterdam, waardoor mensen vanuit Giessenlanden en Molenwaard tot dertig minuten sneller in Rotterdam zijn. Qbuzz handhaaft de busverbinding voor kernen op de Lekdijk en de lijnen van en naar kleine kernen in de Alblasserwaard zoals Bleskensgraaf, Ottoland en Noordeloos. Wel wordt lijn 90 van Rotterdam naar Utrecht anders opgezet, met een knip in de route, ter hoogte van Gelkenes. Op het nieuwe knooppunt Meerkerk bij de A27 sluiten de lijnen aan op de snelbussen naar Utrecht en Gorinchem, daarnaast sluiten de streekbuslijnen vanuit Giessenlanden aan op de SnelBuzz en Merdewede Lingelijn.

MerwedeLingelijn

In de nieuwe concessie wordt de MerwedeLingelijn onderdeel van R-net. In de loop van 2019 worden de treinen omgebouwd en uitgerust in R-net stijl. Alle treinen krijgen nieuwe comfortabele stoelen, USB-aansluitingen en snellere wifi. De MerwedeLingelijn blijft tot 20 uur in een kwartierdienst rijden, momenteel is dat tot 19 uur.


Bij de dienstregeling op de website is een overzicht op gemeente- en lijnniveau opgenomen. Er staat bij wat er wijzigt ten opzichte van de huidige situatie. Ook is er bij iedere gemeente een overzichtskaartje te vinden met het lijnennet.

q www.qbuzz.nl/dav