• Teus de Groot: schoonheid ontdekken door goed te kijken.
• Teus de Groot: schoonheid ontdekken door goed te kijken. Foto: www.teusdegroot.nl

Nieuwe exposities van amateurkunst

regio • Goed Gezien - Goed Bekeken heeft zes nieuwe exposities ingericht in de Alblasserwaard. Deze zijn tot oktober te bekijken.

In 't Waellant te Nieuw-Lekkerland is werk van Liesbeth Leenman uit Hardinxveld-Giessendam te bewonderen. Portretschilderen is haar passie. Ze volgt al voor het vijfde jaar de portret- en modelklas van de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). "Schilderen geeft mij veel voldoening. Vooral als na een heel 'gevecht' met doek, kwasten en verf er een bevredigend resultaat tevoorschijn komt, is dat elke keer weer een verrassing voor me."

Poppenkraam

Het werk van Corry Scholte is te bekijken in de expositie 'Mijn Poppenkraam' in de Strevenaer te Streefkerk. "De schilderijen zijn acrylverf op papier, de techniek die ik altijd gebruik. Ze maken deel uit van een serie werken die ik 'Mijn Poppenkraam' noem. Alle poppen hebben hun mooiste outfit aan om aan de wereld te showen. De uitdaging was om zo met verf om te gaan, dat het materiaal en motieven van de kleding hun eigen uitdrukking kregen."


De in Streefkerk woonachtige Rijma Kers exposeert haar schilderijen in zalencentrum De Parel in Hardinxveld-Giessendam. Haar werk is afwisselend en steeds fris van kleur.

Liefhebbers van fotografie kunnen terecht in Molen de Liefde in Streefkerk, waar foto's van Hugouw Bal te zien zijn. Hugouw fotografeert al van jongs af aan. De molen is iedere eerste zaterdag van de maand geopend.

Meer abstract fotowerk is te bekijken in de Schaapskooi Ottoland, waar fotograaf Teus de Groot exposeert. Met de vervreemding of de abstractie van wat wordt afgebeeld wil hij de kijker verrassen, raken en meenemen in zijn fascinatie voor nieuwe werelden die zijn te ontdekken in ogenschijnlijk nietszeggende en soms zelfs lelijke onderwerpen. "Maar uiteindelijk is alles altijd meer dan het op het eerste gezicht lijkt te zijn. Het is maar hoe je het bekijkt", zegt Teus. "Door goed te kijken ontdek je schoonheid waar je het niet had verwacht."

Woon- en zorgcentrum Graafzicht te Bleskensgraaf toont de werken van Gretha van Duijn en Anita van 't Hoog. Anita schildert met rake penseelstreken en veel kleur portretten van dieren. Gretha maakt realistische schilderijen, geïnspireerd op mensen en dieren. Daarnaast werkt de oud-medewerkster van De Schapekop graag met stoffen.

q www.goedgezien-goedbekeken.nl