Bijbel gevonden

goudriaan • Mevrouw Visser uit Nieuwpoort heeft zondagavond een bijbel gevonden in Goudriaan. Ze vond de Statenvertaling met Psalmen op de Bonenvlietweg, vlak na de rotonde bij Goudriaan. "Er stond geen naam in de bijbel, dus we hebben geen aanknopingspunten", vertelt ze. Wie zijn bijbel sinds zondagavond 22 juli kwijt is, kan bellen met 06-16805495.


Tinie Padje 10.000e bezoeker De Tobbe

arkel • Door het aanhoudend mooie zomerweer heeft zwembad De Tobbe in Arkel al vroeg in het seizoen de 10.000e bezoeker kunnen verwelkomen. Mevrouw Tinie Padje maakte de 10.000 vol.

Tinie Padje, één van de vaste bezoekers van het Arkelse zwembad, ontving een gratis abonnement voor volgend seizoen.

De Tobbe speelt overigens in op de tropische zomer door langer open te blijven. Van maandag tot en met vrijdag is De Tobbe open tot 19:00 uur.

De meest actuele informatie is te vinden op: www.tobbearkel.nl.


De Til Groep biedt ouderen verkoeling

giessenburg • De Til in Giessenburg nodigt ouderen uit het dorp uit om verkoeling te komen zoeken in de met airco gekoelde ruimten van het dorpshuis.

Op Facebook plaatste De Til Groep dinsdagmiddag 24 juli een bericht over de hittegolf, met de melding dat er voor donderdag en vrijdag extreme temperaturen worden verwacht van ver boven de 30 graden. 'De Til in Giessenburg is voorzien van airco's en wij willen deze faciliteiten, ondanks de vakantiesluiting, graag beschikbaar stellen voor de ouderen en andere kwetsbare groepen uit het dorp.'

Op donderdagmiddag 26 en vrijdagmiddag 27 juli kunnen ouderen vanaf 13.00 uur (tot 18.00 uur) in De Til terecht in één van de gekoelde zalen om tijdens het warmste gedeelte van de dag verkoeling te zoeken. Begeleiders en mantelzorgers zijn ook welkom. De Til belooft: 'Samen maken we er een gezellige middag van en proberen we het onze mede Giessenburgers zo aangenaam mogelijk te maken.'

Het initiatief had woensdagochtend 25 juli al zestig likes gekregen op Facebook. Mensen reageren: "Een heel mooi gebaar, waarmee De Til weer bewijst dat zij midden in de samenleving staat" en: "Echt een goed idee misschien volgen er meer." Iemand anders noemt het gebaar een 'prachtig initiatief'.


Certificaat voor eerste docenten

regio • De eerste vijftien deelnemers aan de docenttraining Wetenschap & Technologie voor mavo/vmbo-docenten hebben vlak voor de zomervakantie hun certificaat van deelname ontvangen.
De afgelopen maanden maakten deze docenten van vijf scholen in de regio Drechtsteden-Gorinchem kennis met nieuwe technologieën, maar ze leerden vooral ook hoe ze bij hun leerlingen een onderzoekende, open blik kunnen stimuleren. Voor hun kansen op de arbeidsmarkt zijn '21ste eeuwse vaardigheden', zoals creativiteit, ondernemingszin, kritisch denken, samenwerken en ICT-geletterdheid namelijk steeds belangrijker.