Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Vierdaagse Nijmegen

Een delegatie van het Kontakt was op donderdag 19 juli aanwezig bij de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Langs de Zevenheuvelenweg, nabij Groesbeek, was een stand ingericht waar lopers uit de regio een versnapering kregen aangeboden, even konden uitrusten en hun verhaal konden doen. Op de dubbele pagina staan foto's van deelnemers uit de regio die langs gekomen zijn of later foto's opgestuurd hebben.

Norma den Hartog uit Goudriaan en Karin Gerritsen uit Vuren (foto links boven linkerpagina) liepen samen de Vierdaagse van Nijmegen. De twee vriendinnen kennen elkaar via hun werk bij de Groot Grootsgedrukt in Goudriaan. Ze ondervinden allebei weinig moeite met het lopen van de veertig kilometer.

Gea Voorrips (31) uit Groot-Ammers (foto midden boven, linkerpagina) liep de Vierdaagse van Nijmegen stralend en zonder problemen. "Ik heb in de aanloop naar de Vierdaagse 800 kilometer gelopen", vertelt de Ammerse donderdag. "Ik doe voor de eerste keer mee en wilde gelijk de lat voor mezelf hoog leggen door veel te trainen en de 50 kilometer te lopen. Het gaat goed, ik heb één blaar waar ik gelukkig weinig last van heb."

Gerrit en Agnes de Kuijper uit Nieuwpoort (rechts boven, linkerpagina) deden samen voor de negende keer mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. "De eerste dag moesten we wel wennen aan de hitte, maar nu gaat het goed", vertellen Gerrit en Agnes op de derde wandeldag. "Over het algemeen vinden we het niet zwaar. We hebben ons minder voorbereid dan in voorgaande jaren, je wordt toch wat nonchalanter als je de Vierdaagse al een aantal keren gelopen hebt."

Arnold Schakel (61) uit Noordeloos (links boven, rechterpagina) deed voor de 47e keer mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. Hij genoot van de ambiance en had geen last van het weer. "Ik hou wel van een beetje warmte, lekker windje erbij." Maarten en Dingeman, de twee broers van Arnold, lopen ook mee in de Vierdaagse van Nijmegen.

Nijs en Elly en hun dochter Katinka van Loon uit Groot-Ammers (rechts boven, rechter pagina) doen al vele jaren mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. "Het is een soort familievirus", vertelt Elly. "We hebben het super gezellig met elkaar en genieten van het wandelen en alles eromheen."

Gerrit de Wit en Mariet van Beuzekom uit Goudriaan (links onder, rechterpagina), die schuin tegenover elkaar in dezelfde straat wonen, genieten enorm van het meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen. "Het is beregezellig, je wordt warm van alle reacties onderweg", vertelt Gerrit, die voor het eerst meedoet. Zijn buurvrouw Mariet heeft acht keer meegedaan. "Vier jaar terug voor het laatst", legt ze uit. "Toen ik hoorde dat Gerrit zich al twee keer ingeschreven had, maar telkens uitgeloot was, zei ik; Als je de volgende keer inloot, loop ik met je mee. Dat is nu gebeurd!" Gerrit en Mariet hebben het erg warm, maar praten elkaar voortdurend moed in om vol te houden. "Op een stukje wilskracht kun je de Vierdaagse lopen", is hun overtuiging.