Einde aan gehannes rond Hanneshoeve

giessenlanden • De gemeenteraad van Giessenlanden heeft donderdagavond een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de Hanneshoeve in Giessenburg. Hiermee is de weg voor het college vrij om een omgevingsvergunning te verlenen.

Nadat omwonenden om een handhavingsverzoek hadden gevraagd, bleek de Hanneshoeve geen vergunning te hebben voor onder meer het aanleggen en verhuren van sampans, het aanleggen van bootjes door recreanten, het plaatsen van een openbaar toilet en een 'koffiepot' in de theetuin met als horeca-activiteit het schenken van licht alcoholische dranken. Het college wil hierin alsnog voorzien en de gemeenteraad gaat daarin mee.

Rommel

Unaniem, al haalde Fractie Renes in de eerste termijn hard uit naar het college. "Er is een recreatief bedrijf opgebouwd zonder vergunning. Hoe heeft het zo mis kunnen gaan? Ik ben vooralsnog tegen. De raad mag niet gevraagd worden de rommel van het college op te ruimen. Daar pas ik voor."

In tweede termijn hield Renes haar kritiek overeind, maar stemde ze wel in met het verzoek van het college.

Aanvaardbaar

Iets waar de andere fracties minder moeite mee hadden, waarbij er wel een beroep werd gedaan op de betrokken partijen om respectvol met elkaar om te gaan. "Helaas heeft mediation niet geholpen", constateerde Herman van de Water (CDA).

Ruud van Rijn (PvdA) noemde de 'overlast' acceptabel en aanvaardbaar en Aart Schalk (CU) vroeg het openbare toilet aan het zicht te onttrekken.

Geen schoonheidsprijs

Burgemeester Rinette Reynvaan was er zich bewust dat het hele traject 'niet de schoonheidsprijs verdient'. "Maar het is gelopen zoals het gelopen is."


Rick den Besten