Afbeelding
Foto:

CU: 'Reclamespot op televisie schaamteloos'

kinderdijk • Een reclamespot op NPO 1 zorgde voor een boze reactie van ChristenUnie-raadslid Harry Stam. "Dit is schaamteloos."

Hij bracht dit woensdagavond ter sprake tijdens de raadsvergadering van Molenwaard. "De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft altijd gezegd dat actief reclame maken niet nodig is, omdat de toeristen toch wel komen. Het is onverteerbaar dat dit dan gebeurt, terwijl het visit management van het gebied nog niet op orde is."

Maatregelen

Wat Stam betreft had het geld van de reclamespot op de Nederlandse televisie beter besteed kunnen worden aan maatregelen om de parkeervoorzieningen te verbeteren. "En college, vindt u net als ik dat de SWEK onmiddellijk met deze reclamespotjes moet stoppen?"

Werelderfgoed Nederland

Wethouder Paul Verschoor had navraag gedaan. Wat bleek: het spotje is niet van de SWEK, maar van Stichting Werelderfgoed Nederland.

"Die behartigt de belangen van tien Werelderfgoeden in Nederland. Elk Werelderfgoed heeft zo'n reclamespot en die worden sinds een jaar of drie af en toe uitgezonden."

Hij vervolgde: "De SWEK betaalt wel lidmaatschap aan deze stichting, maar er is geen cent uitgegeven aan deze televisiereclame. De financiering daarvan is afkomstig van één van de ministeries."