Het Bosch opent kunstgrasveld met topwedstrijd

lexmond • LKV Het Bosch opent het nieuwe kunstgrasveld zaterdag 1 september met een topwedstrijd. Deetos/Snel en KZ/Thermo4U zullen dan in Lexmond strijden om de KofbalTotaal Cup. De officiële opening van het veld, dat momenteel wordt aangelegd, zal worden verricht door de Zederikse wethouder Herman van Santen en KNKV-directeur Gert-Jan Kraaijeveld. Aansluitend spelen Deetos en KZ om de KorfbalTotaal Cup: outdoor korfbal met de regels uit de zaalcompetitie (schotklok en 2 x 25 minuten zuivere speeltijd).

Simply Green loopt verder uit

putten • De Beachpull op strand Nulde is in de 4,5 ton SuperSport Topklasse vrijdagavond gewonnen door Simply Green. Het tractorpullingteam uit Brandwijk liep hierdoor in het klassement nog verder uit op de concurrentie.
Van de veertien deelnemers wisten zich er vier te plaatsen voor de finale. Marien den Besten zette met Simply Green 112.69 meter neer, een afstand waar de rest zich op stuk beet.

Uitslag: 1. Simply Green, 112.69 meter; 2. Van Stappust, 103.02 meter; 3. Erik Peeters, 101.96 meter.
NK-klassement na 9 van de 13 wedstrijden: 1. Simply Green, 161.5 punten; 2. Erik Peeters, 146 punten; 3. Red Impact, 127 punten.

De volgende wedstrijd is zaterdag 28 juli in Harskamp.

Vier keer brons jeugd-MTB'ers

oss • In de laatste wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie voor de zomervakantie haalden vier MTB'ers van RC Jan van Arckel het podium. Ze pakten in Oss allevier de bronzen plak.

In categorie 1 reed Isis Versluis (Meerkerk) een sterke eerste ronde op het glooiende parcours. Na een slopende koers eindigde ze als derde. Morris van der Dussen (Arkel) was in categorie 2 ontketend en behaalde zijn eerste podiumplek van het seizoen. Rick Versloot (Hardinxveld-Giessendam) en Elena Poppelaars (Sleeuwijk) klasseerden zich als nummer 3 in categorie 4. Giessenburger Daan Hartog moest achteraan starten, maar werd na een inhaalrace nog knap vijfde (vierde bij de jongens).
Op zaterdag 18 augustus wordt de competitie hervat met een wedstrijd in het Friesche Appelscha. Een maand later, op 22 september, is het NK in Oldenzaal.

Noël Luijten 36e in België

brecht • Jan van Arckel-nieuweling Noël Luijten (Meerkerk) eindigde zondag als 36e in een koers in het Belgische Brecht. Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf) maakte zijn rentree na een bij een val opgelopen blessure; hij haalde de finish niet.

Jeugdrenners JvA op podium

rotterdam • Bryant Boogert en Ruben Bassa haalden het podium bij de vierde miniwedstrijd bij RWC Ahoy in Rotterdam. Uitslagen:

Cat. 5: 9. Davida van Wilgen (Arkel).
Cat. 6: 2. Ruben Bassa (Noordeloos).
Cat. 7: 1. Bryant Boogert (Hoogblokland).