Afbeelding

Waerds Weekend

De organisatie van het Waerds Weekend is tevreden over het verloop van het driedaags festival op het terrein van de Slingelandse Plassen in Goudriaan. Het Waerds Weekend werd gehouden van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 juli en bevatte tientallen stands en evenzovele attracties. Het bezoekersaantal wisselde de drie dagen behoorlijk. Met name op de eerste dag van het festival was het niet druk. "Dat moeten we de volgende keer anders in het vat gieten", erkent Jaap van Voorthuijsen. "Of alleen op vrijdag en zaterdag. Of wat anders doen met de donderdag."

"Sowieso zou ik de volgende keer wat meer vermaak in het gehele programma willen bieden", vervolgt Van Voorthuijsen. Het staat voor hem vast dat de eerste editie van het Waerds Weekend een vervolg zal krijgen. "Het plan is uitgevoerd zoals we dat bedacht hadden. Toch zijn er dingen die veranderd of verbeterd kunnen worden. We hebben positieve reacties en goede input gekregen van standhouders en bezoekers en die nemen we mee wanneer we over een paar weken gaan evalueren."

"Het weer speelde ook niet helemaal mee in ons voordeel", vervolgt Van Voorthuijsen. "Het was prima om in te werken, maar voor veel bezoekers was het te warm. Misschien zullen we beslissen om het Waerds Weekend volgend jaar iets eerder te laten plaatsvinden in het jaar, bijvoorbeeld al in mei. Ook zullen we naar de entreeprijzen kijken. Alles bij elkaar kijken we er met een goed gevoel op terug. Mijn persoonlijke genietmoment was vrijdagavond toen het orkestje speelde. Alles stond zoals het moest, de drukte van het opbouwen was achter de rug, er was mooie muziek en het was gezellig druk", besluit Jaap van Voorthuijsen.