'3C snoepwinkel voor derbyliefhebbers'

west-alblasserwaard • De indelingen voor amateurvoetbalseizoen 2018-2019 zijn bekend. Zeker de fans van clubs uit de derde klasse C mogen zich gaan voorbereiden op heel wat interessante streekderby's.

In de eerste klasse C treft Nieuw-Lekkerland weer aardig wat verschillende poulegenoten van het voorbije seizoen, onder wie Heerjansdam, VVGZ, Oranje Wit. Daarnaast komen de nieuwe hoofdtrainer Maarten van Gastelen en zijn manschappen teams als Almkerk, GJS, LRC Leerdam, Sliedrecht en WNC tegen, alsmede voor de Lekkerlanders onbekende grootheden als SVL, Geinoord en Sportlust'46. Groot voordeel van de nieuwe indeling is dat er een grote favoriet á la SC Feyenoord ontbreekt.

Alblasserdam, Ameide, Arkel, De Alblas, De Zwerver, Groote Lindt, Hardinxveld, IFC, SV Meerkerk, SVW, Schelluinen, Streefkerk, Unitas, VVAC; da's een mooi lijstje. Tezamen vormen deze clubs de nieuwe derde klasse C, oftewel de snoepwinkel voor iedereen die van regionale voetbalclashes houdt. "Heerlijk!", smult ook Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil alvast van wat komen gaat. "We weten nu al dat we een zwaar en uitdagend seizoen tegemoet gaan. Als Alblasserdam zijn mouwen goed opstroopt, dan moet de middenmoot minimaal haalbaar zijn. Ik heb in ieder geval positieve verwachtingen. We zullen stabieler zijn dan de voorbije competitie het geval was. Daarin ontbrak het ons aan teamgeest, zeker in de derby's met De Zwerver en De Alblas. Dat moet straks anders!"