Winkel gaat even dicht

noordeloos • De winkel van Woord en Daad te Noordeloos is wegens vakantie gesloten van 8 augustus tot en met 28 augustus. Op 29 augustus is men klanten weer van dienst op de gebruikelijke tijden.


Vincent Faay wint OZK Forelvissen

meerkerk • Vincent Faay heeft zaterdag 14 juli het Open Zederik Kampioenschap (OZK) Forelvissen gewonnen.

Organisatie was in handen van Den Hâneker-lid Forellenvisvijvers Zederik aan de Broekseweg 28 in Meerkerk. Alle forellen die de vissers gevangen hebben tijdens het Open Zederik Kampioenschap zijn gedoneerd aan Zorgboerderij de Regenboogforel. Zij zullen de forellen roken en deze worden vervolgens aan de Voedselbank ter beschikking gesteld.
Voor team Zederik gaan Roy Wintmulder, Rick Jerphanion, Geert van der Ham, Jos van Veen en Kenneth Soeroredjo deelnemen aan het Nederlands kampioenschap, georganiseerd door de NVVF Nederlandse Vereniging Vissen Forelvissen. Dit kampioenschap wordt gehouden op 6 oktober 2018 in Zeeland. Aan dit evenement nemen vijvers vanuit het hele land deel.
Het gaat hierbij niet alleen om een visje vangen, maar er wordt ook gekeken naar de techniekbeheersing van het vissen, zodat men ook in moeilijke (weers)omstandigheden een vis kan vangen.

Een week geleden, op zaterdag, 7 juli, werd het NK Forelvissen voor de jeugd gehouden bij Forellenvisvijvers Zederik. Aan dit NK deden 24 jeugdige deelnemers mee in twee categoriën: Groep A ( jeugd tot en met 11 jaar) en Groep B (jeugd van 12 tot en met 15 jaar).
Het was een prachtige vismiddag met de beste forelvissers van Nederland en de vangst was goed. De jeugdige vissers hadden zich allemaal geplaatst via de lokale visvijvers en kwamen daar voor uit. Elk team bestond uit drie leden verdeeld over de leeftijdscategorieën.
In groep A werd van Team Zederik Robin Macker tweedee, in groep B werd van Team Zederik Jasper van Dongen vijfde en Sanne van der Leeden eindigde als elfde. Van de acht teams eindigde Team Zederik op de tweede plaats.


Senioren Soos zoekt nieuwe leden

giessenburg • De Senioren Soos van Giessenburg zoekt nog nieuwe leden, die net voor of na de vakantie willen meedoen aan de vele gezellige activiteiten.
De club van ongeveer 80 leden, bestaande uit dames en heren van 55 jaar en ouder, bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. Oorspronkelijk uit Giessenburg, maar inmiddels uit de wijde omgeving. Leden die niet meer mobiel zijn worden door andere leden trouw opgehaald. Iedere woensdag, precies om half twee, is de start. De meeste senioren zijn al aanwezig om even na een uur, want dan begint het kringgesprek, waar de belangrijkste nieuwtjes en feiten worden besproken.
Tijdens het klaverjassen zijn sommige leden best fanatiek, maar de meesten hebben veel plezier en lol en zien allemaal uit naar wie aan het eind de prijzen hebben gewonnen. Om twee uur komt een groep dames, die samen jokeren, knutselen of bingo spelen. Ook dat geeft rumoer en gezelligheid. Belangstellenden zijn van harte welkom. De Senioren Soos verwelkomt graag nieuwe leden. Alleen op 25 juli, 1 augustus en 8 augustus kan er niet gekaart worden; dan is De Til wegens vakantie gesloten.