Derde prijs bij Carbagerun

ameide/meerkerk • Harry Mesker, geboren Ameide, woonachtig in Meerkerk, heeft op vrijdag 6 juli, samen met jeugdvrienden Krijn Weeda uit Nijkerk en Jan den Oudsten uit Vleuten de derde prijs veroverd in de Carbagerun.

Vorig jaar werd de Carbagerun door Mesker (33) en zijn team winnend afgesloten. Dat zat er dit jaar helaas nipt niet in. "Er mochten dit jaar dubbel zo veel teams meedoen, omdat de Carbagerun tien jaar bestaat. We zijn heel trots dat we derde zijn geworden in een deelnemersveld van 1000 teams", aldus Mesker.

De Carbagerun voerde Mesker en zijn vrienden in vijf dagen tijd door zeven landen. In totaal werd door hen ruim 3000 km afgelegd. Door autopech op de laatste dag werd het nog spannend of ze de finish tijdig zouden halen.
Mesker: "Onze Mercedes heeft het de hele week prima gered, maar de automaatbak kreeg kuren op de laatste dag. We hebben hem laten verslepen tot vlakbij de finish en hebben het laatste stuk zelf gereden. Net op tijd waren we binnen."

Over hun samenwerking zegt Mesker: "Dat we elkaar goed kennen is wel een voorwaarde om het vol te houden onderweg. We zijn opgegroeid in Ameide en woonden vlak bij elkaar. We zijn allemaal competitief en goed op elkaar ingespeeld."

Volgende week komt in Het Kontakt een uitgebreid artikel over de Carbagerun van Harry Mesker en zijn vrienden.