Verkeersavond Meerkerk uitgesteld

meerkerk • In vervolg op de raadsvergadering van Zederik van afgelopen maandag heeft VHL Lokaal Zederik besloten de geplande bewonersavond van 16 juli in de raadszaal van het gemeentehuis over de verkeersdruk door sluipverkeer in Meerkerk uit te stellen naar begin september.

'De reden hiertoe is dat de tijd van voorbereiding door andere betrokken partijen, zoals Rijkswaterstaat, zeker gelet op de vakantieperiode erg kort was, waardoor een goede invulling van de avond in het gedrang zou kunnen komen', meldt de partij. 'VHL Lokaal Zederik acht een zorgvuldige aanpak van groot belang voor alle inwoners en juicht het dan ook toe als dit gemeentebreed opgepakt wordt.'


Geen verkoop van dorpshuis De Linde

meerkerk • De gemeente Zederik gaat dorpshuis De Linde niet verkopen en houdt de exploitatie in eigen beheer. Dat besloot de gemeenteraad maandagavond.

Het college had voorgesteld de geplande verkoop uit te stellen, maar VHL Lokaal Zederik en het CDA brachten met een amendement in om de verkoop niet door te laten gaan. Aanleiding daarvoor zijn onder meer de grote investeringen die zijn gedaan in het dorpshuis, na het eerdere besluit om te verkopen. 'Bij verkoop kunnen deze investeringen niet terugverdiend worden. Ook wordt bij uitstel de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden genoodzaakt om in een (te) korte tijd een besluit te nemen over de toekomst van De Linde.'

Het amendement kreeg voldoende steun van de overige partijen om aangenomen te worden. Wel werd gevraagd naar de financiële afhandeling, omdat na de verkoop een deel van de opbrengst naar dorpshuis Brandpunt in Nieuwland zou gaan. Wethouder Arie Donker: "Dat is al geregeld door dit bedrag uit de algemene reserve te halen."
Hij gaf daarnaast aan dat het aanpakken van de buitenkant van De Linde nog niet zonder problemen verloopt. "We hebben twee aannemers benaderd, maar kregen in beide gevallen nul op het rekest. In de huidige markt is het niet gemakkelijk om een aannemer te vinden."