Zederik in Beweging in Meerkerk

meerkerk • Zederik in Beweging houdt in Meerkerk samen met de sportverenigingen een actief programma voor iedereen tussen de 55 en 75 jaar. De sporten worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Het gaat onder meer om (tafel)tennissen, volleyballen en gymmen. De ochtenden zijn elke dinsdag van 17 juli tot en met 28 augustus, van 10.30 tot 11.30 uur. De kosten zijn 15 euro voor het hele programma. Aanmelden kan tot 13 juli bij beweegcoach Henrieke Daniëls, henrieke.daniels@presentvooru.nl of 06-16634512. Meer informatie:

q www.zederikinbeweging.nl


Vakantie Bijbel Week in Hei- en Boeicop

hei- en boeicop • Van maandag 16 tot en met 22 juli vindt in De Rank, achter de hervormde kerk te Hei- en Boeicop, de Vakantie Bijbel Week plaats. Het thema is 'Zoek het uit….'. Het programma voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar: op maandag van 9.30 tot 11.30 uur een knutselmorgen. Dinsdag is er vanaf 10:00 uur knutselen en eten de kinderen aansluitend pannenkoeken tot 12:45 uur. Op woensdag is er van 13.30 tot 16.00 uur een spelletjesmiddag. Donderdag is de laatste dag van de Vakantie Bijbel Week en mogen 's avonds de ouders/verzorgers mee op onderzoek uit. Ook wordt teruggekeken op de afgelopen week. De aanvang is 18.30 uur in De Rank. Op dinsdag 17 juli is er voor de tieners tussen 10 en 14 jaar van 17.00 uur tot circa 20.00 uur een sportief programma. Op zondag 22 juli wordt de VBW afgesloten tijdens de kerkdienst in de hervormde kerk die om 9.30 uur begint. Na de dienst is er gelegenheid om in De Rank wat te drinken en na te praten.


Expositie Lianne Sterk in ziekenhuis

gorinchem/hoogblokland • Realistisch fijnschilder Lianne Sterk uit Hoogblokland exposeert momenteel in de centrale hal van het Beatrixziekenhuis.
De expositie van is tot en met eind september te bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Banneweg 57 in Gorinchem. Nieuwsgierig naar de technieken van de oude meesters, volgde Lianne Sterk uit Hoogblokland een opleiding tot fijnschilder. Lianne: "In mijn werk wil ik het ambacht van schilderen terug laten zien. Ik schilder krachtige stillevens, maar ook portretten en dieren. Ik werk graag met een grisaille opzet. Dat betekent dat ik een schilderij eerst in twee kleuren opzet; vaak gebrande omber en titaanwit. Daarna breng ik de kleuren in lagen aan. Dat geeft een intens effect."


Roze lintje voor borstkankerzorg

gorinchem • De borstkankerzorg in het Beatrixziekenhuis is wederom door de Borstkankervereniging Nederland onderscheiden met een roze lintje
De Borstkankervereniging hanteert criteria die belangrijk zijn voor een borstkankerpatiënt. Deze criteria zijn te vinden op www.monitorborstkankerzorg.nl. Ziekenhuizen die voldoen aan de criteria krijgen een lintje. Het Beatrixziekenhuis onderscheidt zich onder meer door de snelheid van werken. 'Patiënten kunnen binnen een week in ons ziekenhuis terecht', zegt Tanja Frakking, mammachirurg in het Beatrixziekenhuis.