• Rafel Oskamp met de onderscheiding.
• Rafel Oskamp met de onderscheiding. Foto: Bert Bons

Onderscheiding voor Rafel Oskamp

nieuw-lekkerland • Burgemeester Dirk van der Borg heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Rafel Oskamp uit Nieuw-Lekkerland.

De heer Oskamp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De decorandus, tot zijn pensionering in 2016 werkzaam als bouwkundige bij Architectenbureau Rokus Visser te Schoonhoven, ontplooide diverse vrijwillige activiteiten. Van 1977 tot 1984 was hij bestuurslid van basisschool De Schakel te Nieuw-Lekkerland. Hij verrichtte allerlei bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Ook was hij begeleider bij de Hervormde Vrouwenbond. De heer Oskamp begeleidde mensen met een beperking tijdens hun vakantie. Vanaf 2013 is hij lid van de bouwcommissie van de adviesraad van WMO Molenwaard. De adviesraad adviseert het college gevraagd en ongevraagd op het brede terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Hij verzorgt de rapporten en notulen.

Vanaf 2014 is hij tevens lid van de adviescommissie Monumenten en Gebouwen. Deze commissie geeft financiële adviezen aan de kerkrentmeesters over kerkelijke gebouwen.

Ook is hij vanaf 2014 bestuurslid van De Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen in Zuid-Holland. Betrokkene levert advies aan diverse kerkelijke gemeenten en maakt daar verslag van. Daarnaast geeft hij advies aan flankerende organisaties.

Daarnaast ontplooide hij diverse vrijwillige activiteiten voor de Hervormde Gemeente Dorp in Nieuw-Lekkerland. "U bent iemand die ergens helemaal voor gaat. Dat hoorden we telkens terug in de aanbevelingen", vertelde burgemeester Van der Borg donderdagavond tijdens de uitreiking van het lintje.