Afbeelding
Foto:

Sponsorwandeling

giessenburg • Op zaterdag 1 september wordt in Giessenburg weer een sponsorwandeling van Women to Women georganiseerd. Women to women is het vrouwennetwerk van Open Doors.

De opbrengst is dit jaar bestemd voor christenen in Pakistan. Pakistan heeft als enige land ter wereld de maximumscore voor geweld tegen christenen; ontvoeringen, mishandeling, gedwongen huwelijken en aanvallen op kerken komen er het meest voor.

Hartenkreet

Vanuit Open Doors is er een Hartenkreet gedaan. 'Hartenkreten' zijn bijzondere hulpvragen die ze krijgen uit landen waar christenvervolging plaatsvindt en waar de nood extra hoog is.

Ze willen de christenen daar bemoedigen maar ook praktisch helpen met onder meer voorlichting op het gebied van gezondheid, noodpakketten met voedsel en medicijnen en cursussen lezen en schrijven.

Ontvangst

Vanaf 9.00 uur worden deelnemers met koffie en thee ontvangen in De Rank aan de Dorpsstraat 57 Giessenburg. Om 9.15 uur is er een gezamenlijke opening en aansluitend start de wandeling. Langs het pittoreske riviertje de Giessen, over bruggetjes, langs molens en weilanden vol koeien. Langs de route zijn er enkele stops om iets te nuttigen en met elkaar te praten of te bidden voor de vervolgde christenvrouwen. De route is ongeveer 10 kilometer. Bij terugkomst staat er rond 12.00 uur een welverdiende high-tea klaar.

Doel

Met deze sponsorwandeling wordt geld opgehaald voor de vervolgde christenvrouwen en hun gezinnen in Pakistan. Na aanmelding ontvangt iedere deelnemer een sponsorkaart waarmee geld opgehaald kan worden. Naast het sponsoren voor de wandeling wordt van iedere deelnemer 15 euro inschrijfgeld gevraagd. Hiervoor krijgt men een mooie georganiseerde wandeling, heerlijke versnaperingen onderweg en een high-tea na afloop.

Mede dankzij verschillende sponsoren zal ook een groot gedeelte van dit bedrag direct bestemd zijn voor de vervolgde christenvrouwen.

Aanmelden kan via wtw.giessenburg@gmail.com of 0184-616300.