Wapen van Streefkerk veilt inboedel

streefkerk • Café 't Wapen van Streefkerk aan de Kerkstraat 13 in Streefkerk sluit eind van de maand voorgoed zijn deuren. Er komt een afscheidsfeest op zaterdag 28 juli en een veiling van de inboedel op vrijdag 27 juli.

Er worden appartementen gemaakt van het gebouw. Voor uitbaters Rob Coule en Ronald van Katwijk komt er na drieënhalf jaar een einde aan hun werk in het café. "Dat is jammer", reageren Rob en Ronald. "Maar we maken er nog één keer een feest van!"

Op vrijdag 27 juli vanaf 21.00 uur wordt de complete inboedel van het café onder de hamer gebracht. "We hebben alleen een paar persoonlijke dingen eruit gehaald, zoals enkele foto's", vertelt Rob. "Maar verder is alles te koop: tafels, stoelen, de biljart, de beamer, bestek en glazen, noem maar op."

Veilingmeester

Een veilingmeester begeleidt de verkoop. Wanneer er belangstelling is voor een item, wordt die per opbod verkocht. Voor sommige wat duurdere spullen geldt een minimumprijs.

Op zaterdagavond 28 juli komt zanger Ferdi de afscheidsavond opluisteren met een optreden. "Iedereen is van harte welkom om dan nog één keer naar het café te komen", besluiten Rob en Ronald. Tot de 28e juli is het café overigens nog gewoon geopend volgens de geldende openingstijden.

Ophalen spullen

De kopers van de veiling kunnen hun aangekochte spullen op zondag 29 juli of maandag 30 juli komen ophalen in het café.

Daarna sluit 't Wapen van Streefkerk definitief en gaat de verbouwing plaatsvinden. Het gebouw was al vele tientallen jaren een kroeg.