NPV op zoek naar meer vrijwilligers

regio • De NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging) afdeling Graafstroom zoekt extra vrijwilligers voor de Vrijwillige Terminale Thuishulp (VTTH).

Al veertien jaar biedt de NPV-afdeling Graafstroom Vrijwillige Terminale Thuishulp. De VTTH richt zich op de ondersteuning van de mantelzorgers (familie, vrienden) bij de verzorging van zieken die naar verwachting binnen enkele dagen tot maanden aan ziekte of ouderdom zullen overlijden.
De hulp wordt gegeven aan terminale cliënten, ongeacht zijn of haar levensovertuiging. Ook hoeft men om hulp te ontvangen geen lid te zijn van de NPV. De werkzaamheden van de vrijwilligers bestaan onder andere uit: 's nachts en overdag waken bij een terminaal zieke en eventueel hulp bij de lichamelijke verzorging. Het is een aanvulling op de professionele zorg, die verantwoordelijk is voor de verpleegkundige en medische zorg. Mensen met een christelijke levensbeschouwing die zich aangesproken voelen kunnen vrijblijvend contact opnemen met de VTTH coördinatoren: Aria van Dijk (0184-642040) en Meta Jongeneel (0184-699119).