vrijdag 29 juni

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Happy Voice treedt op in De Zes Molens
14:30, Hoornaar. Happy Voice treedt op in De Zes Molens. Dit is een 25-koppig koor dat graag voor een vrolijke noot zorgt. Diverse leden spelen accordeon. De kosten voor externen zijn 3 euro.

Vijfzinnen Folk Festival Gorinchem
19:30, Gorinchem. Theater De Vijfzinnen houdt de eerste editie van het Vijfzinnen Folk Festival. Met optredens van Kelten zonder Grenzen, Robert den Hartigh, Fiddle 'n Drum en Linda Simpson-Taylor (bekend van Magna Carta). Er is een markt en ook zijn er activiteiten als LARP-wapens maken (demonstratie), Balfolk dansen en whisky proeven. De entree is 10 euro.

Afscheidsconcert stadsorganist Gerben Budding
20:00, Gorinchem, Grote Kerk. Gerben Budding neemt met een concert afscheid als stadsorganist van Gorinchem. Hij speelt werken van onder anderen Bach, Franck en Reger. Ook improviseert Budding. Voorafgaand aan het concert zal hij de te spelen werken mondeling toelichten. De toegang voor dit concert is gratis.

zaterdag 30 juni

Volleybaltoernooi op Burg. Wesselsveld in Ameid
09:00 uur, Ameide, Burg. Wesselsveld - Volleybaltoernooi (op gras) AVVA.

Jaar- en rommelmarkt in Hoornaar
9:00, Hoornaar. In Hoornaar vindt de jaarlijkse Jaarmarkt plaats. Op dezelfde dag is er ook een rommelmarkt. Bezoekers zijn vanaf 9.00 uur welkom op het Dirk IV-plein. De voorstellingen van Clown Cees zijn, inclusief zitplaats, gratis. Ook voor de bungeejump hoeft niet betaald te worden, net als voor de verschillende luchtkussens. De vrijwillige brandweer van de post Hoornaar/Noordeloos geeft uitleg hoe vee met een takel gered kan worden. Voor de jeugd is er de gelegenheid om zelf een 'brandje' te blussen en de sportievelingen kunnen er ook terecht voor een wedstrijd spijkerbroek hangen. Voor heel weinig is er op de rommelmarkt veel gebruikte handel te koop. Aan het eind van de markt is er weer een afterparty, verzorgt door MB Catering.

Plug In Open Air Festival
14:00, Gorinchem, PoGo, Grote Haarsekade 120. Differet Roads, Daizy Bell, Mix & Match, Blake Middle, Satana Legacy (zie foto), Floqheart en Chitlin Crew zijn de bands die optreden tijdens het tweede Plug In Open Air Festival. De entree is gratis. Naast livemuziek is er ook een speelweide met onder meer een pannakooi, zaklopen en NERF (springen en schieten).

Weer Petanque Toernooi in Meerkerk
16:00, Meerkerk. Net als in 2016 en 2017, vindt er ook in 2018 weer een Petanque Toernooi plaats in Meerkerk. De eerste boules worden om 16.00 uur geworpen. Waar in 2016 het een uit de hand gelopen vriendentoernooitje was van Mark Vermeer en Jesse van der Wal, werd het in 2017 al wat serieuzer. In 2018 wil de organisatie, die inmiddels staat in de vorm van Stichting Petanque Meerkerk, het professioneel aanpakken. Elk jaar wordt het toernooi groter, en ook dit jaar worden er weer wat facetten toegevoegd zoals een wijn truck, live-band en sponsorbanen. Zo'n 120 jeu de boules spelers worden verwacht, maar ook rond de 300 bezoekers. De organisatie zoekt nog spelers. Deelnemers kunnen zich met naam en teamnaam inschrijven via Petanquemeerkerk@hotmail.com.

Festival 'Klassiek in de vesting'
16:00, Gorinchem. Op onverwachte locaties in de binnenstad van Gorinchem, in de Grote Kerk en het Vijfzinnen Theater vinden diverse mini-concerten plaats. Zowel professionals als Gorcumse amateurs verrassen het publiek met gratis kleinschalige optredens. Zanggroep Klink!, het Gorcums Opera- en Operette Koor, het Juliya Belyanevich trio en de zangwerkplaats van Helga Buitelaar werken mee, net als de baritons Siebren Zwaan en Guido Swiggers met de kappersaria van Figaro uit 'De barbier van Sevilla'. Vanaf 16.00 uur vindt in het Vijfzinnen Theater een festivalprogramma plaats van drie pianoconcerten, uitgevoerd door jonge talenten en als finale een optreden van het Isabelle van Keulen Ensemble. Kaarten kosten 22,50 euro in de voorverkoop via www.denieuwedoelen.nl of 25 euro aan de deur.

Evensong in kerk Hoornaar
16:30, Hoornaar. Het projectkoor Engelandreis verzorgt een Evensong in de hervormde kerk. Kaarten kosten aan de kassa 10 euro, tot 18 jaar is de entree gratis.

Open Huis in Dorpskamer Hoogblokland
17:00, Hoogblokland. In de Dorpskamer te Hoogblokland is er tot 20.00 uur een Open Huis. Diverse verenigingen uit Hoogblokland presenteren zich dan. Bezoekers kunnen deze middag en avond luisteren naar een buitenconcert van Symphonia, kijken naar een dansdemonstratie en kinderen kunnen sporten met SVHB. Daarnaast zijn de Vrouwen van Nu, de hervormde gemeente, de oranjevereniging, de historische vereniging, het Dorpsberaad, het ouderenwerk en het zwembad aanwezig. Ook zij hebben activiteiten of geven de bezoekers meer informatie over wat zij doen. Het Open Huis vindt plaats op het voormalige schoolplein van de openbare basisschool in Hoogblokland. Met de aankoop van een hapje of drankje in de Dorpskamer worden de verenigingen gesteund. Bij slecht weer zal het programma in de voormalige openbare basisschool Den Beemd zijn.

Jammpot houdt praiseavond in Langerak
19:30, Langerak. Kidsband de Jammpot bestaat uit zeven muzikale kids, tussen de 9 en 12 jaar uit Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers. Zij houden in d'Ouwe School, naast de Bethelkerk aan de Lekdijk, een praiseavond ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van de band. Ze spelen een gevarieerd repertoire, met als voorkeur opwekkingsliederen.

Toneelstuk 'Zie Mij!' in Peeriscoop
20:30. Gorinchem. Theatergroep Paradox speelt in Theater Peeriscoop te Gorinchem het stuk 'Zie Mij!', waarbij de toneelspelers zich door het publiek begeven. Entree 12,50 euro. Ook op zondag 1 juli vanaf 16.00 uur.

dinsdag 3 juli

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Van 10.00-11.30 uur Nederlandse les aan nieuwe Molenwaardse burgers. Voor info en aanmelding, Marianne Bons, 06-1568 9981. Info: www.huisvandewaard.nl.

Opening Pand 83
15:00, Nieuw-Lekkerland, Planetenlaan 83. Feestelijke officiële opening van Pand 83. Tot 17.30 uur is er een open dag: belangstellenden kunnen de diverse ruimten van de verschillende partijen in Pand 83 bezichtigen en met de gebruikers in gesprek gaan.

Kerk open in Molenaarsgraaf
19:00, Molenaarsgraaf. Elke eerste dinsdag van de maand is de hervormde kerk in Molenaarsgraaf open. Belangstellenden zijn welkom voor een moment van stilte en rust of om de kerk van binnen te bekijken. De deuren staan open tot 21.00.

Breicafé in Hoogblokland
19:30, Hoogblokland. Breicafé in de dorpskamer in de voormalige openbare basisschool Den Beemd. Vanaf 19.30 uur staat voor handwerksters de koffie weer klaar. Ook voor inspiratie of een praatje zijn zij gedurende de zomermaanden welkom.

woensdag 4 juli

Open eettafel Groot-Ammers
12:00, Hof van Ammers. Meer informatie: Hennie Kortleve 0184-661684 of Ria Verheij 0184-662667.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.30 tot 20.30 uur is er 'Samen praten, samen leren'.

donderdag 5 juli

Open eettafel Goudriaan en Ottoland
12:00, Goudriaan, De Multistee. Elke eerste donderdag van de maand kunnen inwoners vanaf 55 jaar aanschuiven voor een maaltijd en een praatje. Inlichtingen over het menu en aanmelden: Lenie de Gier, 0183-581734. De kosten zijn 7 euro.

Huis van de Waard Lekkerland
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje,spelletje of andere activiteit.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur: Bewegen 60+ o.l.v. Stan de Groot, beweegcoach Molenwaard Actief. Kosten 11 euro per maand en gratis kopje koffie/thee. Daarna inloop voor een praatje of spelletje. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2 euro. Mee-eten: Dini Resseler, 0184-64 17 69. Info: www.huisvandewaard.nl.

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 wordt op donderdag 5 juli Huis van de Waard gehouden. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje of andere gezellige activiteiten.

Dorpskamer Giessenburg
18:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 19.30 uur is de bibliotheek open.

vrijdag 6 juli

Zomeravondconcert Excelsior Papendrecht
19:00, Papendrecht, Muziektent. Excelsior Papendrecht verzorgt een Zomeravondconcert in samenwerking met Stichting Dorpsbehoud Papendrecht. De muziektent van Dorpsbehoud aan de Eilandstraat dient als podium . Alle groepen van Excelsior laten van zich horen in een eigentijds, non-stop en avondvullend programma: het Orkest, het SMS Orkest, Klein Orkest, Saxofoon Orkest, de Slagwerkgroep en Junior Slagwerkgroep en als klap op de vuurpijl de première van de Steelband. Medewerking wordt verleend door Papendrechts Singer/Songwriter Francesco Daniel. Er is 'koek en zopie'. De toegang is gratis.

zaterdag 7 juli

Sportfestijn in Nieuw-Lekkerland
9:30, Nieuw-Lekkerland. Molenwaard Actief houdt het Lekkerlands sportfestijn. Kinderen van groep 6, 7 en 8 uit Nieuw-Lekkerland en omstreken kunnen dan kennis maken met beachvolleybal, streetbasketbal, tennis en voetbal. De deelnemers kunnen zich om 9.30 uur melden op het evenemententerrein. Er is een beachvolleybalveld en een streetbasketbal-court. Deelname is gratis, inschrijven kan op de dag zelf.

Trekkertrek Lexmond
12:00 uur, Lexmond, Achthoven - Tweede Trekkertrek Lexmond. Standaard en Sportklasse + demo's, 4.5 ton Supersportklasse.

Zomeravondconcert
19:30, Noordeloos. In de hervormde kerk klinken de mannenstemmen van het mannenensemble Maranatha. De mannenstemmen worden begeleid door Jan Rozendaal (orgel) en Hugo van der Meij (piano).Collecte voor noodhulp bij de watersnoodramp in Bangladesh. Kaarten zijn verkrijgbaar met korting via www.korenindekerk.nl